Publicat: 12 Mai, 2012 - 11:14
Share

24 de cluburi sportive s-au înscris deja la Campionatul Național de Taekwon-do pentru copii, aruncând în luptă peste 170 de sportivi legitimați la Federația Română de Taekwo-do. Competiția se va desfășura la Sibiu în perioada 12 – 13 Mai 2012 și este considerată cea mai mare de acest gen din țară prin numărul de sportivi și cluburi participante. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 12 mai, ora 15:00 și va oferi publicului spectator șansa de a asista la prezentarea sportivilor, la demonstrații spectaculoase oferite de aceștia și la o supriză oferită de organizatori, un concert al solistei Anya.

Primele probe de concurs vor începe sâmbătă la ora 09:00, în competiție intrând doar juniori II și III,  atât fete cât și băieți, care vor concura pe categorii diferite de vârstă, greutate și probe de concurs. Sâmbătă pot fi văzute probele de tull – luptă cu un adversar imaginar și luptă față în față. Concurenții vor fi arbitrați de o echipă de 20 de arbitri naționali cu grad cuprins între 1 și 6 dani.

A doua zi a competitiei va fi dedicată sportivilor experimentați care se vor înfrunta într-un sistem piramidal. Cel care va acumula cele mai multe puncte la toate probele de concurs: tull, tehnici speciale, lupta, spargeri forță va câștiga Cupa PUMA – TKD Champions League. Competiția va fi filmată și transmisă pe un ecran LED în incinta Sălii Transilvania și live pe Internet, pe site-ul www.pumaclub.ro

Campionatul Național de Taekwon-do pentru copii este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Evenimentul este realizat cu sprijinul Federației Române de Taekwon-do, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu, Promo Management și Infinity Trophy. Partenerii oficiali ai evenimentului: Andu, Boromir, Buonavista Banqueting și Golden Tulip.