Publicat: 16 Septembrie, 2012 - 11:49

Ultimele două zile ale Festivalului B-FIT in the street! propun un regal de spectacole de stradă în centrul capitalei. Fiţi pregătiţi pentru multă culoare, energie, lumini şi efecte pirotehnice. Spaţiilor de joc în care deja s-au desfăşurat reprezentaţii li se adaugă şi Piaţa Constituţiei, care va găzdui cele mai ample montări ale festivalului. Înainte de fiecare dintre acestea, toate trupele participante care au spectacole mobile, vor lua parte la Parada de pe B-dul Unirii. Sâmbătă și duminică seară, de la orele 21.00, bucureștenii sunt invitați la teatru şi dans în stradă.

 Noutatea absolută a acestui moment o constituie Parada Școlilor de Samba. Ritmuri efervescente, dansatori în costume strălucitoare, jocuri de lumini și confetti vor transforma spațiul dintre Piața Unirii și Piața Constituției într-un adevărat Carnaval de la Rio. În ambele seri, reprezentați ai celor șase școli de samba din București, un număr de o sută de dansatori, sunt reuniți sub conducerea lui Wilmark – fondatorul primei școli de dans latino din România. În anul 1998 el a deschis “Dansează cu mine” - şcoala de samba care a atras în scurt timp cei mai mulţi fani. De asemenea, în anul 2002 Wilmark a ridicat și mai mult acest concept, înfiinţând - cu sprijinul ambasadelor latino-americane  și al Ministerului Culturii -  Academia de Baile Latinoamericano.
În cadrul B-FIT in the street! Wilmark și elevii săi, dansatori impătimiți de toate vârstele, vor împărtășii spectatorilor farmecul muzicii latino și  vitalitatea dansului Brazilian.
 
În ceea ce priveşte spectacolele precedate de Paradă, în Piaţa Constituţiei vor juca două dintre cele mai cunoscute şi apreciate companii spaniole de teatru de stradă.

Celebra VOALA, compusă dintr-un grup de artişti specializaţi în arta vizuală experimental (care au participat şi la ediţiile trecute ale festivalului), aduce la Bucureşti sâmbătă 15 septembrie, de la ora 21.30, producţia Muaré - un show de acrobaţie aeriană care combină în mod inedit mişcări corporale şi tehnologie ultramodernă, în cadrul unui concept artistic de mare impact vizual. Acompaniaţi de o muzică originală, aceşti artişti ai aerului desenează cu trupurile lor imagini de neuitat.

Trupa LA FURA DELS BAUS, o legendă a teatrului de stradă, cu o experienţă de peste 30 de ani şi 50 de premii câştigate, va prezenta duminică 16 septembrie de la ora 21.30, show-ul The Hidden City/The Giant and the Angel - inspirat din arhitectura şi spiritul oraşului Bucureşti. Show-ul combină efecte pirotehnice cu acrobaţii aeriene surprinzătoare.