16 octombrie 2021

Una bună și una proastă pentru cei care merg la schi în Poiana Brașov: De azi se deschid terasele, de azi se plătește iar non-stop parcarea

Poiana Brasov SKI
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Brașov a anunțat vineri  ridicarea restricțiilor impuse în 24 martie în Poiana Brașov. O hotărâre în acest sens a Comitetului Local pentru Situație de Urgență (CLSU) a fost emisă vineri, 23 aprilie 2021, cu aplicare imediată.

Astfel, se redeschid tersasele de pe domeniul schiabil, la o capacitate indicată de incidența Covid 19 comunicată de DSP în fiecare zi la ora 13.00. „CLSU a adoptat o nouă hotărâre, nr. 2, prin care agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică, aflați în apropierea pârtiilor, pot reîncepe vânzarea tuturor produselor, inclusiv cele neambalate, cu menținerea măsurilor de siguranta.

 Astfel, în cazul unei rate a incidenței de sub 3,5 la mie, pot ocupa 60% din numărul de locuri de pe terasă, peste 3,5 la mie, 30% din numărul de locuri”, a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov. Incidența pentru municipiul Brașov, valabilă și pentru Poiana Brașov, a fost vineri de 3,51 la mie, dar de mai bine de trei săptămâni, trendul este descrescător, astfel încât sunt toate șansele ca de sâmbătă terasele din Poiană să funcționeze la 60% din capacitate.

Tot vineri, pentru cei care vin cu mașina în Poiana Brașov s-a anunțat și o veste proastă: parcarea se plătește non-stop, oriunde ți-ai lăsa mașina pe domeniul public. Până acum, în baza unor modificări ale regulamentului de parcare adoptate de CL, parcarea era gratuită pe tot parcursul zilelor de duminică, iar în restul zilelor, după ora 20.00.

Vineri, instanța a dat drept de cauză celor de la P&P, care au deschis proces pentru anularea noilor reguli, și a decis, ca primă măsură, suspendarea aplicării lor până la judecarea pe fond a cauzei. Decizia a fost anunțată vineri de instanță și tot vineri Primăria Brașov a transmis: se aplică de îndată.

Sezonul de schi în Poiana Brașov a fost prelungit de Primărie până după Paști, 3 mai  2021.

Sursa: Buna ziua Brasov