20 mai 2022

UNATC Alternativ – Şcoala de Duminică îşi aşteaptă cursanţii din 14 noiembrie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru al nouălea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui şansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelenţă. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Şcoala de Duminică oferă tuturor şansa de a studia specializări din domeniul teatru şi cinematografie într-un format de scurtă durată.

UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, eficiente din punct de vedere al timpului şi cu un conţinut bogat de cunoaştere aplicată. Conceptul este dedicat omului modern care doreşte să-şi dezvolte noi abilităţi creative, fără a se dedice statutului de student permanent.

Şcoala de Duminică este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de pregătirea profesională, girat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L.Caragiale”.

Şcoala de Duminică oferă un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în domenii în care, astăzi, se investeşte extrem de puţin în învăţământul românesc.

Şcoala de Duminică îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Cursuri disponibile:

– Actorie pentru copii (7 – 14 ani) workshop intensiv
– Actorie pentru adolescenţi – workshop intensiv dedicat liceenilor
– Actorie (începând cu vârsta de 18 ani)
– Coregrafie; Mişcare, Armonie, Ritm – (începând cu vârsta de 15 ani)
– Coregrafie; Mişcare, Armonie, Ritm – pentru copii (8 -14 ani)
– Dezvoltare personală prin tehnici de teatru şi film
– Educaţia şi expresia vorbirii. Tehnici de comunicare
– Fotografie; tehnici şi elemente ce ţin de estetica limbajului vizual
– Introducere în animaţie
– Primii paşi în producţia video:de la idee la post-producţie şi online
– Producţia de film
– Introducere în regia de film
– Regie de film şi Poetici Cinematografice
– Scenariul de film, TV, web: de la teorie la practică
– Scenografie – Arta vizuală a teatrului

Cursurile încep în data de 14 noiembrie. La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

Există cursuri care se desfăşoară faţă în faţă, dar şi cursuri în format exclusiv online. Conform reglementărilor în vigoare, participarea fizică la cursuri este permisă doar persoanelor care fac dovada, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, că se află în una din situaţiile prevăzute mai jos:

– Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai multe detalii despre fiecare curs în parte, precum şi despre modalitatea de înscriere, durată şi costuri:

Școala de duminică


E-mail: scoaladeduminica@unatc.ro