30 septembrie 2022

Unde și ce vor să studieze tinerii români?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

FINS, instituție financiară nebancară ce oferă credite de studii tinerilor care vor să studieze în Europa, inclusiv Marea Britanie, Elveția și România, a analizat preferințele acestora în materie de destinații de studiu în Europa. Conform FINS, 60% dintre tinerii care au aplicat pentru finanțare își doresc să urmeze studii de licență, în Olanda. Topul preferințelor celor care vor să urmeze programe de licență în străinătate este completat de Marea Britanie, Germania, Belgia și Danemarca.

În ceea ce privește studiile de masterat, 20% dintre tinerii care aplică pentru finanțare din partea FINS aleg un master în Marea Britanie. În topul preferințelor studenților sunt și programele de masterat din Olanda, Irlanda, Belgia și Italia. Conform FINS, alte 20% dintre aplicațiile de finanțare sunt pentru studii în Germania, Belgia, Italia, Danemarca, Franța, Spania, Irlanda, Elveția, Suedia și Portugalia.

Cei mai mulți tineri caută programe de licență sau master în domeniul ingineriei, fie că este vorba de inginerie aeronautică, mecanică sau biomedicală, dar și în business, alegând programe de management, economie sau marketing. Topul preferințelor este completat de domeniul IT și conexe, de la programe de game design până la data science, dar și de domeniul artistic, mulți tineri alegând programe de arte aplicate (modă, animație sau film) sau de arhitectură și design interior. De asemenea, există un interes crescut pentru domeniul medicinei, unul dintre cele mai competitive domenii, dar și pentru relații internaționale.

Conform datelor oferite de FINS, majoritatea tinerilor care au aplicat pentru un credit de studii sunt români și greci, cărora li se alătură și tineri din Estonia, Lituania, Franța, Polonia, Italia, Ungaria și Letonia.

Sursa foto Pixabay