Publicat: 1 Octombrie, 2020 - 17:15
Share

Ungaria a prelungit cu o lună, până la sfârşitul lui octombrie, măsurile restrictive privind accesul în ţară introduse de la 1 septembrie, a anunțat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de agenţiile MTI şi EFE.

Rămâne astfel interzis accesul străinilor în Ungaria, cu excepţia tranzitului, călătoriilor de afaceri sau umanitare, convoaielor militare, participării la evenimente importante sportive, culturale şi religioase.

Sunt exceptaţi şi cetăţenii străini care lucrează în Ungaria, diplomaţii sau alte persoane aflate în călătorii oficiale.

Cetăţenii ungari reveniţi din străinătate trebuie să rămână în carantină sau să obţină două rezultate negative la testul de COVID-19.

Printre alte măsuri aplicate începând din 1 septembrie, măştile au devenit obligatorii în transportul public şi în spaţiile închise. Nepurtarea lor este sancţionată cu o amendă de 50.000 de forinţi - 138 de euro. Cluburile şi barurile se închid cel târziu la ora 23.00 şi au fost interzise vizitele în spitale şi în căminele de bătrâni. 

În ultimele 24 de ore, în Ungaria au fost confirmate 848 de noi cazuri de COVID-19, în timp ce bilanţul deceselor asociate noului coronavirus de la începutul epidemiei a ajuns la un total de 781.

Tag-uri Geo: