Publicat: 23 Noiembrie, 2014 - 16:21
Share

UNICEF anunță evenimentul de lansare a studiului "Costul Investitiei Insuficiente in Educatie in Romania", realizat de UNICEF in colaboare cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Studiul reprezintă o analiza a impactului pe care il are alocarea insuficienta de fonduri in sistemul national de educatie asupra nivelului de educație al populației si asupra economiei nationale.

Prezentarea studiului si a principalelor concluzii va avea loc in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de Remus Pricopie, Ministru Educatiei Nationale, Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania, Pierre Varly, expert international, si de Ciprian Fartușnic, Director al Institutului de Științe ale Educației.
 
Studiul are rolul de a atrage atentia asupra importantei alocarii unor fonduri mai mari sistemului national de educatie din Romania si de a face previziuni privind efectele unor investitii consistente in educatie, atat la nivelul stocului educational, cat si la nivel economic.
 
Agendă 

Lansare “Costul investiției insuficiente în educație”

24 noiembrie 2014 - Sala de Conferințe a Casei ONU

08:30 – 9:00    Sosirea jurnaliștilor

9:00 – 9:20    Lansarea studiului
•    Cuvânt din partea dlui. Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale 

•    Cuvânt din partea dnei. Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România

9:20 – 9:50    •    Prezentare din partea dlui. Pierre Varly, expert internațional, care expune  principale rezultate ale studiului și noutățile pe care acesta le aduce

•    Prezentare din partea dlui. Ciprian Fartușnic, Director al Institutului de Științe ale Educației, care expune metodologia de lucru a studiului

09:50-10:20    Sesiune de întrebări și răspunsuri