7 decembrie 2021

UNICEF: Mesajul nostru către guverne este clar!

Distribuie pe rețelele tale sociale:
UNICEF transmite pe Instagram un mesaj tuturor guvernelor. „Redeschiderea școlilor nu poate aștepta”, este mesajul clar transmis de UNICEF.

Cum a afectat pandemia de COVID-19 copiii

Potrivit raportului UNICEF, în martie 2021, 13% din 71 de milioane de cazuri de COVID-19 din 107 țări (62% din totalul infectărilor la nivel mondial), care au date în funcție de vârstă erau copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani.

În țările în curs de dezvoltare se preconizează că sărăcia în rândul copiilor va crește cu aproximativ 15%. Se estimează că numărul copiilor care trăiesc în gospodării aflate sub pragul sărăciei va crește cu 140 de milioane.

Școlile sunt închise de aproape un an pentru peste 168 de milioane de elevi la nivel global. Două treimi din țările unde școlile au fost închise total sau parțial se află în America Latină și Caraibe.

Cel puțin unu din trei elevi nu a avut acces la educația la distanță în perioada în care școlile au fost închise.

O întreagă generaţie riscă să rămână traumatizată după pandemia de COVID-19, este de părere și directorul general al Agenţiei de Sănătate Publică din Suedia, relatează Xinhua. Odată ce efectele vaccinurilor încep să se vadă şi pandemia dispare treptat, trebuie să se acorde prioritate sănătăţii copiilor şi tinerilor, a declarat Johan Carlson pentru agenţia de presă suedeză TT.

„Trebuie să fim atenţi şi să evidenţiem problemele rămase în urmă. Una dintre acestea este reprezentantă de afecţiunile fizice şi psihice ale copiilor şi tinerilor. Dacă nu ne ocupăm de acest lucru, riscăm să pierdem o generaţie întreagă”, a subliniat Carlson.