29 ianuarie 2022

UniHack – Hackathon internaţional pentru studenţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Liga AC (Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Timişoara) organizează cea de-a treia ediţie a hackathon-ului internaţional UniHack, ce va avea loc în perioada 3 – 5 decembrie 2021, în format online, toţi cei interesaţi, din toate colţurile lumii, având posibilitatea de a participam.

UniHack este o competiţie dedicată atât studenţilor, cât şi elevilor de liceu, pasionaţi de IT, oferind acestora un cadru de dezvoltare şi învăţare într-un timp scurt. Participanţii vor fi grupaţi în echipe de maximum 5 persoane şi vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a concepe şi implementa soluţii software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentaţi şi a reprezentanţilor companiilor partenere.

În funcţie de temă şi tehnologiile folosite, proiectele se vor încadra într-unul sau mai multe dintre cele trei track-uri: Digital Education, Smart Urban Mobility şi Smart City.

Cele mai reuşite şi inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premiile fiecărui track, oferite de către sponsori, iar premiul cel mare, în valoare de 2000 euro, va fi acordat de către organizatori.

După cele două ediţii anterioare care au fost de succes, anul acesta sunt aşteptaţi din nou participanţi dornici să-şi dovedească ingeniozitatea în domeniul IT şi rapiditatea cu care găsesc soluţii la probleme de actualitate, din confortul casei lor.

Înscrierile se fac la https://unihack.eu, unde se pot găsi şi mai multe informaţii despre eveniment.