5 octombrie 2022

UNIMIR oferă burse în valoare de 15.000 euro tinerilor muzicieni români

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România anunţă lansarea concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022, destinate tinerilor muzicieni, interpreţi de muzică vocală şi instrumentală, precum şi dirijorilor, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepţie. UNIMIR oferă astfel 15 burse a câte 1000 de euro fiecare, pe parcursul anului şcolar/universitar 2021-2022.

„Tinerii muzicieni români au demonstrat dintotdeauna capacităţi artistice deosebite. Mai mult ca oricând, acum este momentul în care cei înzestraţi au nevoie de sprijin pentru a continua să studieze, pentru a se forma ca eminenţi oameni ai artelor, pentru a face pasul către marile scene şi podiumuri de concert ale lumii. Bursele UNIMIR reprezintă atât un îndemn spiritual venit din partea breslei muzicienilor, cât şi un sprijin material atât de necesar la început de drum”, a declarat Dr. Felicia Filip, Preşedintele UNIMIR.

Calendarul Concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022 este următorul:

4 mai – lansarea Concursului

4 mai – 4 iunie – depunerea dosarelor de candidatură

5 – 6 iunie – evaluarea dosarelor de candidatură

7 iunie – anunţarea candidaţilor calificaţi pentru proba practică

12 – 13 iunie – proba practică a Concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022

14 iunie – anunţarea Bursierilor UNIMIR 2021-2022.

Candidaţii pentru Bursele UNIMIR 2021-2022 trebuie să fie elevi sau studenţi în anul de studiu menţionat şi să transmită online următoarele documente:

– Cerere incluzând date de identitate şi de contact, numele instituţiei în care învaţă candidatul, clasa sau anul de studiu, precum şi repertoriul pentru proba practică: două lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite.

– Copie după Cartea de Identitate

– CV Profesional

– Scrisoare de recomandare din partea unei personalităţi din domeniu

Dosarele de candidatură se vor transmite exclusiv online, la adresa unimir.burse@gmail.com, până cel târziu pe data 4 iunie, ora 12:00.

Regulamentul Concursului se poate solicita la această adresă de email şi va fi disponibil pe site-ul uniunii, www.unimir.net. Pentru detalii şi informaţii UNIMIR pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon 0741 920 705 – Emil Pantelimon – Director Executiv UNIMIR.

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional. Începând din 2020, preşedintele UNIMIR este soprana Dr. Felicia Filip, iar din Consiliul Director al uniunii fac parte pianistul Viniciu Moroianu, soprana Mariana Colpoş, violonistul Gabriel Croitoru, interpreta de folclor Floarea Calotă şi dirijorii Voicu Enăchescu şi Mircea Luculescu.