26 iunie 2022

Unirea Principatelor în Focşani, Oraş al Unirii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aniversarea a 163 ani de la Unirea Principatelor Române este un prilej de bucurie în Focşani, oraşul Unirii.

Pe parcursul întregii zile, Primăria Municipiului Focşani şi instituţiile de cultură din subordine au pregătit momente cultural-artistice menite să evoce, aşa cum facem an de an, însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859.

Fiind zi de mare sărbătoare, dimineaţă vă invităm să participaţi la slujba oficiată la Catedrala „Sfânta Parascheva” Focşani de către IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

De la ora 12.00, în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani va avea loc un ceremonial militar, organizat în conformitate cu normele sanitare în vigoare.

De la ora 16.30, actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” şi artiştii Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” vor susţine la Sala Balada un spectacol istoric evocator, urmând ca seara să se termine la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani cu un concert de tradiţie, de muzică clasică, a Orchestrei de Cameră „Unirea”, condusă în acest an de către talentatul şi inegalabilul dirijor Daniel Jinga.

8.00 – 11.50 – Te Deum, oficiat de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei la Catedrala „Sfânta Parascheva” Focşani;

12.00 – 13.00 – Ceremonial Militar, Piaţa Unirii din Municipiul Focşani;

13.00 – 14.00 – Inaugurarea noului sediu al Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” din Municipiul Focşani;

16.30 – 17.45- Focşani, Oraş al Unirii – Spectacol istoric evocator organizat cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Sala Balada din Focşani;

18.00 – 19.30 – Unirea face muzica! Concert tradiţional al Orchestrei de Cameră „Unirea”, Dirijor Daniel Jinga, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focşani