Publicat: 22 Ianuarie, 2021 - 15:45
Share

După ce în urmă cu zece zile a fost închisă complet din cauza unor infiltraţii în plafon, acum, echipa din Turcia care trebuia să facă verificările, a intrat în izolare, pentru că unul dintre specialişti a fost confirmat cu noul coronavirus. Asta înseamnă că încă două săptămâni, unitatea mobilă de terapie intensivă din Botoşani va rămâne închisă.

Unitatea mobilă de terapie intensvia din curtea Spitalului Județean de Urgență Botoșani a fost închisă în urmă cu aproape două săptămâni.

Și asta după ce au apărut infiltrațîi la nivelul plafonului unitățîi, iar personalul medical a sesizat că din tavan picură apă în salonul bolnavilor. Autoritățile au luat decizia că unitatea să fie închisă până la rezolvarea situației.

La sfârșitul săptămânii trecute a ajuns în Botoșani o echipa din Turcia pentru a o repara. Această a dat asigurări că unitatea mobilă de AȚI poate fi redeschisă, dar mai trebuiau făcute unele verificări după ce echipa se întorcea dintr-o vizită de lucru la Timișoara.

În prezent, paciențîi infectați și care sunt în stare gravă sunt internați în secția AȚI a Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Doar trei locuri mai sunt libere din cele 15 disponibile. Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Fabricate în Turcia, însă, aceStea nu par a fi pregătite pentru condițiile meteo din România.

Tag-uri Geo: