26 mai 2022

Uniunea Europeană a exportat anul trecut aproape 5,2 milioane de maşini

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Uniunea Europeană a exportat anul trecut aproape 5,2 milioane de maşini (vehicule pe benzină, pe motorină, electrice şi hibride) şi a importat trei milioane de maşini, arată datele publicat luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Majoritatea maşinilor exportate au fost cu motor pe benzină (64% din exporturile de maşini în afara UE), cu motor pe motorină (22%), precum şi vehicule electrice şi hibride (14%). La capitolul importuri, mai mult de jumătate au fost cu motor pe benzină (53%), vehicule electrice şi hibride (30%), cu motor pe motorină (18%).

În cazul celor 725.000 de modele electrice şi hibride exportate, aproape jumătate au fost vehicule electrice hibride fără încărcare la priză (49%), câte un sfert vehicule exclusiv electrice (27%) sau vehicule electrice hibride cu încărcare la priză (24%). Dintre cele 892.000 modele electrice şi hibride importate, jumătate au fost vehicule electrice hibride fără încărcare la priză (45%), o treime vehicule exclusiv electrice (34%), restul fiind vehicule electrice hibride cu încărcare la priză (16%).