Publicat: 29 Septembrie, 2020 - 09:32
Share

În legătură cu alegerile locale care tocmai s-au încheiat, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul" solicită auditare pe fiecare primărie în parte.

Considerăm că se impune transparenţa totală în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, ce s-a întâmplat înainte şi cum au fost cheltuiţi banii. În al doilea rând, vrem proiecte şi programe coerente, asumate de primar în calitate de ordonator de credite, pe zile, luni şi ani. Nu aşteptăm să se termine mandatul şi să auzim din nou acuze.

Ne vom implica permanent, în toate localităţile din România, inclusiv prin legea 544/2001, pentru ca populaţia să fie informată 24/24 despre modul în care sunt cheltuiţi banii contribuabililor. Prin membrii săi, UMPMV va participa la şedinţele Consiliilor Locale, pentru că aceste şedinţe sunt publice.

Mai mult decât atât, cerem fiecărui primar să nu vină la primărie înainte de a prezenta o demisie de onoare scrisă şi nedatată, demisie care să fie afişată la avizierul primăriei, pentru situaţia în care se va constata în mod obiectiv că angajamentele luate nu au fost îndeplinite. Primarul nu este un superzeu care se bucură pentru că a învins. Am constatat că în vârtejul acesta al candidaturilor şi şampaniilor desfăcute, nu au fost menţionaţi cetăţenii.

Noi le mulţumim cetăţenilor cum nu au făcut-o primarii. Le mulţumim că au înţeles ca şi în perioadă de pandemie să meargă să îşi exercite dreptul civic. Le mulţumim pentru că au înţeles să respecte legea în condiţii extrem de grele.

Le mulţumim şi colegilor noştri din MAI, cărora nimeni, în afară de ministru şi secretarul de stat, nu le-a mulţumit. Ei încă sunt în dispozitive şi vor ieşi abia marţi.
UMPMV nu face politică, prin urmare vorbim ca cetăţeni, pentru că asta suntem, în primul rând, şi reprezentăm cetăţenii. Ca atare, am constatat ce s-a întâmplat, am văzut bucuria nedisimulată a tuturor candidaţilor care spun că au ieşit învingători, numai că nu înţelegem ce au câştigat, pentru că e vorba de poporul român. Eşti la primărie să slujeşti oamenii!

Director de comunicare şi purtător de cuvânt al UMP "Mihai Viteazul"

Comisar-şef de poliţie Christian Ciocan

Tag-uri Nume: