Publicat: 15 Iunie, 2015 - 15:21
Share

Universal Music Group a finalizat, prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România și Universal Music Publishing România, achiziția casei de discuri independente MediaPro Music.

 

Înființată în 1997, parte a grupului de media Central European Media Enterprises din 2009, MediaPro Music este unul dintre cei mai importanți jucători independenți din industria muzicală românească. Cu un catalog local puternic și relevant, MPM reprezintă artiști aparținând diverselor genuri muzicale, între care se numără nume de top precum: Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Ștefan Bănică, Sore, Alina Eremia, Cargo, Angela Gheorghiu, Nicole Cherry, Lora, Ami și mulți alții. 

Odată cu achiziția MediaPro Music, a cărei cotă de piață o situează pe a treia poziție între casele de discuri independente din România, Universal Music își consolidează prezența pe piața muzicală românească.

MPM va continua să opereze ca label independent, parte a Universal Music Group, sub conducerea Danei Adam - Director General, care va raporta direct către Ioana Feșnic - Managing Director, Universal Music România.

Ioana Feșnic, Managing Director al Universal Music România, a declarat “Suntem încântați de achiziția MPM și le urăm bun venit artiștilor și angajaților noii companii în familia Universal Music. Este una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea companiei noastre, de la înființarea sa, în 2006. Prin intermediul achiziției unuia dintre cei mai semnificativi jucători de pe piața locală a ultimilor 17 ani, Universal Music Group dovedește încrederea sa în potențialul artistic local. Unii dintre cei mai reprezentativi artiști români vor fi acum parte a portofoliului nostru și suntem nerăbdători să lucrăm împreună. Universal Music România este devotată să păstreze și să dezvolte repertoriul MPM. Avem convingerea că expertiza noastră comună și catalogul local reprezentativ vor seta noi standarde pentru industria muzicală locală.”

Dana Adam, General Manager al MediaPro Music a adăugat: “Suntem entuziaști să devenim parte a celei mai mari case de discuri din lume și încrezători că acest lucru va asigura o dezvoltare sustenabilă a portofoliului nostru de artiști. Pornim în această nouă etapă nerăbdători să ne unim forțele cu Universal Music România.” 

Universal Music Group este lider de piață în industria muzicală la nivel global, fiind prezent în 77 de țări. Operațiunile sale includ Universal Music Publishing Group, liderul mondial al industriei de publishing muzical. Printre label-urile deținute de UMG se numără: A&M/Octone, Decca, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy, Fonovisa, Interscope Geffen A&M Records, Island Def Jam Music Group, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, Mercury Nashville, Mercury Records, Polydor Records, Show Dog Universal Music, Universal Motown Republic Group, Universal Music Latino și Verve Music Group, alături de multe alte label-uri locale deținute sau distribuite prin intermediul subsidiarelor sale din întreaga lume. Universal Music Group deține cel mai complex catalog muzical, incluzând cei mai reprezentativi artiști ai ultimilor 100 de ani și operele lor.  Universal Music Group este prezent pe piața românească prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România și Universal Music Publishing România.

Universal Music România este singurul major prezent în industria muzicală românească. Parte a Universal Music Group, Universal Music România și-a câștigat poziția de lider de piață încă de la înființarea companiei în 2006, datorită strategiei sale de marketing inovatoare. Pe lângă activitățile sale clasice de casă de discuri, de producție, distribuție și promovare de conținut muzical, Universal Music România este și o companie de marketing, implicată constant în dezvoltarea de strategie de brand, bazată pe asocierea cu industria de entertainment, prin realizarea unor parteneriate strategice menite să crească achiziția și retenția clienților pentru diverși parteneri. 

MediaPro Music a fost înființată acum 17 ani și deține un catalog local important, ce include peste 3000 de piese și un portofoliu de peste 50 de artiști locali precum: Loredana, Andra, Holograf, Vunk, Ștefan Bănică, Nicole Cherry, Lora, Ami etc. Cu zeci de artiști de top, albume de succes și premii muzicale, sute de hituri și concerte, MediaPro Music este una dintre cele mai importante prezențe din industria muzicală locală.

Localizare: 

Geolocation is 44.4267674, 26.1025384