Publicat: 24 Martie, 2014 - 20:42
Share
7-11 aprilie 2014


Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti prin Divizia de PR& Comunicare susţine programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” inițiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ce se va derula în perioada 7-11 aprilie 2014, având ca scop implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare.

În fiecare zi a săptămânii în care se desfăşoară acest program, elevii de la doisprezece licee din Bucureşti dar şi din oraşele limitrofe, precum și elevii de la două școli gimnaziale (București și Pitești) sunt invitați de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti să facă un tur al Facultăţii de Medicină. Universitatea le va fi prezentată elevilor de cadrele didactice universitare implicate în proiect, unele dintre ele chiar absolvente ale respectivelor licee, acestora alăturându-li-se şi studenţi voluntari de la Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti. Cadrele didactice implicate în proiect vor răspunde la întrebările sau curiozităţile elevilor. Vizitarea facultăţii durează două ore, iar printre obiectivele ce vor fi vizitate în decursul acestor zile se numără: Sala de lectură “D. Danielopolu”, Sala de lectură “Thomas Ionescu”, Muzeul de Anatomie și Embriologie, Amfiteatrul George Emil Palade, Holul deonoare, Sala de Consiliu, Laboratorul de disecție, Sala de curs – Biologie Celulară - Histologie, dar și sălile de sport și bazinul de înot al universității.

Importanța unui astfel de program este subliniatǎ chiar de rectorul UMF „Carol Davila”, academician Ioanel Sinescu: „Este important ca elevul de liceu sǎ intre ȋn contact cu Universitatea la care viseazǎ sǎ ȋnvețe, ȋnainte de a pași spre viața de student medicinist. Unii dintre cei care viziteazǎ Universitatea prin programul „Școala Altfel” ajung dupǎ cȃteva luni sǎ ocupe un loc ȋn sala de curs tocmai pentru cǎ, prin astfel de vizite, își vor forma convingerea că sunt pe drumul cel bun pe care vor sǎ ȋl urmeze ȋn carierǎ. Pentru elevii care vor alege medicina, „Școala Altfel” reușește, ȋn doar cȃteva ore, sǎ-i familiarizeze cu locul ȋn care ȋși vor petrece urmǎtorii șase ani de studiu”. Făcând referire la acest program, Lector Univ. Dr. Simona Vlădica, director Divizia de PR&Comunicare a accentuat faptul că:

“Implicarea UMF Carol Davila în acest program al Ministerului Educației reprezintă un demers de orientare școlară și profesională a elevilor de liceu către profesia de medic sau farmacist. Totodată ne dorim să-i avem alături de noi, ca și studenți, pe toți cei pasionați de studiul medicinei. Vrem ca prin această activitate să oferim posibilitatea liceenilor de a se familiariza cu învățământul medical superior, de a intra în contact cu universitatea, cu sălile de curs, cu laboratoarele, în dorința de a-i motiva pe aceștia să vină și să studieze la o Universitate de prestigiu precum UMF Carol Davila.” Liceele care vor desfăşura activităţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” sunt: Colegiul National “Iulia Hasdeu”, Colegiul National “I.L. Caragiale”, Colegiul National “Mihai Viteazul”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul National “Sfantul Sava”, Colegiul National “Mihai Viteazul”, Slobozia, Colegiul National “Ion Creanga”, Liceul Teoretic “C.A. Rosetti”, Colegiul National “Dimitrie Cantemir”, Colegiul National “Ghe. Lazar”, Liceul Tehnologic “Sfantul Pantelimon”, dar si scolile gimnaziale: Școala Generală nr. 25, București și Școala gimnazială “Mircea cel Bătrân”, Pitești.

*Pentru liceele sau școlile gimnaziale care nu se regăsesc pe lista de mai sus, dar care au elevi interesați de a vizita Universitatea noastră, vă invităm să ne comunicați disponibilitatea dvs. pe adresa de email [email protected], pentru a putea stabili o dată exactă de vizitare în funcție și de calendarul stabilit până în prezent. Dr. Simona Maria Vladica.