27 septembrie 2022

Universitatea de Vest din Timişoara deschide platforma de admitere, pentru a doua sesiune, începând de vineri, 12 august

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După desfăşurarea cu succes a primei sesiuni din cadrul procesului de admitere la studii universitare pentru următorul anul universitar, în care s-au înscris peste 6000 de candidaţi, în cursul lunii iulie, Universitatea de Vest din Timişoara deschide platforma de admitere admitere.uvt.ro pentru sesiunea a doua, începând din 12 august, de la ora 12, moment din care candidaţii vor putea deja să creeze şi să depună dosare de înscriere.

Înscrierile sunt deschise până la începutul lunii septembrie, în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi (procesul de înscriere urmând a se închide, pe rând, între 5 şi 13 septembrie, după desfăşurătorul afişat pe facultăţi).

Procesul de admitere din acest an, la Universitatea de Vest din Timişoara, cuprinde o premieră pentru mediul academic românesc al ultimilor ani, în care, pentru toate programele de studii universitare de licenţă organizate de UVT, concursul de admitere presupune susţinerea şi promovarea unei probe de admitere. Este vorba de probe de aptitudini artistice sau sportive, în cazul programelor de studii vocaţionale, de probe scrise specifice domeniului (precum este în cazul Facultăţii de Matematică şi Informatică) sau de un test de abilităţi lingvistice şi de raţionament, astfel încât toţi candidaţii care dau admitere la Universitatea de Vest din Timişoara trec printr-un proces de selecţie riguros, a cărui aplicare permite departajarea candidaţilor într-o ierarhie a rezultatelor de testare.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Gabriel Pirtea: „După prima sesiune de admitere din acest an, din iulie 2022, când UVT şi-a asumat un nou format de organizare, cu probe obligatorii de admitere pentru toate programele de studii pe care le ofertează, avem acum demonstraţia faptului că noii candidaţi sosiţi la UVT apreciază acest sistem echitabil şi echilibrat de ierarhizare valorică. Am avut curajul de a le propune candidaţilor să intre într-un proces concurenţial şi am evaluat cu o grilă aplicată imparţial rezultatele probelor de admitere, astfel că cei mai buni şi-au văzut confirmat talentul, conform preferinţelor lor. Valoarea UVT, ca principală universitate comprehensivă a vestului ţării, se amplifică de acum, cu fiecare generaţie de noi candidaţi admişi în programele noastre de studii, pentru că selecţia a devenit una mai sofisticată şi precisă, pe măsura aşteptărilor ce se îndreaptă către comunitatea noastră academică din partea tuturor celor care ne cunosc deja prin genericul cu care ne adresăm noilor studenţi: Become your best! Vă aşteptăm la UVT, pentru o experienţă de viaţă studenţească de neuitat!”