30 ianuarie 2023

Universitatea de Vest din Timişoara invită timişorenii să răspundă la sondajul anual „Barometrul Calitatea Vieţii în Timişoara”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, lansează o nouă etapă de consultare publică, desfăşurată în cadrul proiectului „Barometrul Calitatea Vieţii în Timişoara”.

Acest proiect, deschis comunităţii timişorene, constă în realizarea unei anchete sociologice bazată pe un chestionar, aplicat în componentă face-to-face şi online, urmând să cumuleze opiniile a peste 1200 de persoane.

Timişorenii cu vârste de peste 18 ani sunt invitaţi să acceseze ACEST LINK

https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey?tt=9tmld3yVruMECHrPeIW9eQ%3D%3D pentru a răspunde la întrebările chestionarului propus de Facultatea de Sociologie şi Psihologie din UVT.

Începând din 2016, Universitatea de Vest din Timişoara realizează această consultare anuală, „Barometrul Calitatea Vieţii în Timişoara”, având ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administraţia publică locală, importante pentru înţelegerea situaţiei şi dinamicii sociale din comunitatea locală, pentru a putea orienta politicile publice şi pentru a îmbunătăţi impactul proiectelor strategice ale oraşului. Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu şi asigură anonimizarea datelor personale ale celor care oferă răspunsuri.

Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieţii în Timişoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, geografie socială şi ştiinţe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities (satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi cele mai importante trei probleme ale oraşului).

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Este binecunoscut faptul că printre cele mai uzuale forme de participare civică se află şi implicarea în aceste consultări publice, de tip sondaje de opinie. Oferirea de răspunsuri prin aceste sondaje reprezintă o formă modernă de implicare a cetăţenilor în viaţa comunităţii. UVT revine, la acest început de an, şi le propune timişorenilor să răspundă la întrebările chestionarului din ‘Barometrul Calitatea Vieţii în Timişoara’. Vă adresăm invitaţia să accesaţi platforma online deschisă pentru completarea sondajului, răspunsurile fiecărui timişorean având o importanţă distinctă pentru configurarea tabloului de ansamblu asupra stării şi evoluţiei vieţii în Timişoara.”

Organizatorii anunţă şi o surpriză pentru cei care vor răspunde complet la întrebările sondajului, cincizeci dintre aceştia urmând să fie desemnaţi, prin tragere la sorţi, ca beneficiari ai voucherelor ce vor fi oferite, în valoare nominală de 100 lei.

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional