7 octombrie 2022

Universitatea de Vest din Timişoara invită timişorenii să răspundă la sondajul din cadrul Barometrului pentru Calitatea Vieţii în Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Timişoara, lansează o nouă consultare publică, în cadrul proiectului „Barometrul Calitatea Vieţii în Timişoara”, o anchetă sociologică bazată pe un chestionar adresat locuitorilor Timişoarei. Scopul cercetării este de a susţine administraţia publică locală pentru înţelegerea nivelului şi dinamicii diferitelor aspecte ale calităţii vieţii timişorenilor. Rezultatele obţinute vor conduce la obţinerea de ghidaje pentru politicile publice şi vor contribui la optimizarea impactului proiectelor de investiţie ale oraşului.

Cercetători în sociologie, geografie socială şi ştiinţe ale comunicării de la Universitatea de Vest au dezvoltat un instrument de măsurare a percepţiei oamenilor faţă de calitatea vieţii lor în Timişoara, conform normelor metodologice în domeniu, pe un eşantion reprezentativ. Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities: satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi identificarea celor mai importante trei probleme ale oraşului. În plus faţă de anii precedenţi, o secţiune dedicată este alocată digitalizării.

Fiecare răspuns contează! Vă invităm astfel să dedicaţi 15 minute pentru a completa chestionarul: https://barometrul2021-online.questionpro.com/. Respondenţii pot câştiga vouchere de 100 de lei pentru timpul investit în completarea integrală a chestionarului.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „UVT este un actor implicat în viaţa comunităţii, oferind multiple instrumente de cercetare şi acţiune pentru dezvoltarea centrului universitar timişorean. Sondajul de opinie privind calitatea vieţii în Timişoara se află printre cele mai importante metode de cunoaştere ale vieţii sociale din comunitatea noastră. Vă invităm să accesaţi platforma online deschisă pentru completarea sondajului, fiecare răspuns având importanţă şi relevanţă pentru configurarea tabloului de ansamblu asupra curentelor de opinie din Timişoara.”