26 mai 2022

Universitatea de Vest din Timişoara îşi extinde proiectele de formare studenţească prin iniţierea „UStart Academy marca SAS UVT”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara dezvoltă permanent noi proiecte care se înscriu într-o agendă pentru antreprenoriat studenţesc, preocupare devenită prioritară şi care se regăseşte într-o serie de acţiuni strategice. De altfel, această preocupare a fost subliniată şi în prestigiosul raport elaborat sub egida OECD şi a Comisiei Europene, realizat de HEInnovate sub titlul „Supporting Entrepreneurship and Innovation in Higher Education in Romania 2019”.

Una dintre cele mai importante construcţii instituţionale prin care se implementează această strategie este Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS UVT), un format inovator de promovare a culturii antreprenoriale studenţeşti. În cadrul acestui mecanism de formare antreprenorială a avut loc evenimentul de lansare #UStart Academy marca SAS UVT, un prim proiect al clubului Antreprenor în Timişoara, în cadrul căruia au fost prezentate proiectele şi iniţiativele studenţilor. În cadrul evenimentului, ideile studenţilor au fost analizate de juriul format din antreprenori de top ai Timişoarei, iar studenţii au primit feedback constructiv şi personalizat pentru ideile lor.

Noul juriu al #UStart – Academia Antreprenoriat şi Inovare, care a evaluat proiectele studenţeşti, este format din reprezentanţi ai Grupului Partenerilor Strategici UVT şi SAS.

Fac parte din acest juriu:

* Adrian Bădescu, fondator şi CEO al Clinicilor Medici’s Timişoara, coordonatorul Think Tank Antreprenoriat din cadrul GPS-UVT
* Darius Jumanca, CEO şi partener Metaltim SA, membru în GPS-UVT
* Mircea Stoian, Director General Gauss, membru în GPS-UVT
* Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei Oncohelp, membru în GPS-UVT
* Ioan Băla, Manager Dezvoltare Grupul Iulius, Open Ville Timisoara, membru în GPS-UVT
* Liliana Filip, Project Director in Business Unit Innovation, ETA 2U, membru în GPS-UVT
* Andrei Munteanu, Co-fondator şi CEO la Cowork Timişoara, Community Manger la Growceanu Angel Investment Group, Co-fondator Startup Survivor
* Remus Naghi, cadrul didactic UVT, reprezentant SAS UVT.

La finalizarea a trei zile de workshop-uri, echipa de studenţi care va câştiga competiţia de idei antreprenoriale va avea parte de o experienţă de neuitat în Europa şi de un program de mentorat pe o perioadă de trei luni.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Comunitatea UVT susţine cu mare satisfacţie proiectele şi dovezile energiei studenţeşti, mai ales când ele sunt atât de bine canalizate în cadrul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti. Iată, drumul spre succes este întotdeauna în evoluţie! Succes studenţilor antreprenori!

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional

https://uvt.ro/ro/

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/