3 decembrie 2021

Universitatea de Vest din Timişoara îşi extinde proiectele de formare studenţească prin iniţierea „UStart Academy marca SAS UVT”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara dezvoltă permanent noi proiecte care se înscriu într-o agendă pentru antreprenoriat studenţesc, preocupare devenită prioritară şi care se regăseşte într-o serie de acţiuni strategice. De altfel, această preocupare a fost subliniată şi în prestigiosul raport elaborat sub egida OECD şi a Comisiei Europene, realizat de HEInnovate sub titlul „Supporting Entrepreneurship and Innovation in Higher Education in Romania 2019”.

Una dintre cele mai importante construcţii instituţionale prin care se implementează această strategie este Societatea Antreprenorială Studenţească (SAS UVT), un format inovator de promovare a culturii antreprenoriale studenţeşti. În cadrul acestui mecanism de formare antreprenorială a avut loc evenimentul de lansare #UStart Academy marca SAS UVT, un prim proiect al clubului Antreprenor în Timişoara, în cadrul căruia au fost prezentate proiectele şi iniţiativele studenţilor. În cadrul evenimentului, ideile studenţilor au fost analizate de juriul format din antreprenori de top ai Timişoarei, iar studenţii au primit feedback constructiv şi personalizat pentru ideile lor.

Noul juriu al #UStart – Academia Antreprenoriat şi Inovare, care a evaluat proiectele studenţeşti, este format din reprezentanţi ai Grupului Partenerilor Strategici UVT şi SAS.

Fac parte din acest juriu:

* Adrian Bădescu, fondator şi CEO al Clinicilor Medici’s Timişoara, coordonatorul Think Tank Antreprenoriat din cadrul GPS-UVT
* Darius Jumanca, CEO şi partener Metaltim SA, membru în GPS-UVT
* Mircea Stoian, Director General Gauss, membru în GPS-UVT
* Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei Oncohelp, membru în GPS-UVT
* Ioan Băla, Manager Dezvoltare Grupul Iulius, Open Ville Timisoara, membru în GPS-UVT
* Liliana Filip, Project Director in Business Unit Innovation, ETA 2U, membru în GPS-UVT
* Andrei Munteanu, Co-fondator şi CEO la Cowork Timişoara, Community Manger la Growceanu Angel Investment Group, Co-fondator Startup Survivor
* Remus Naghi, cadrul didactic UVT, reprezentant SAS UVT.

La finalizarea a trei zile de workshop-uri, echipa de studenţi care va câştiga competiţia de idei antreprenoriale va avea parte de o experienţă de neuitat în Europa şi de un program de mentorat pe o perioadă de trei luni.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Comunitatea UVT susţine cu mare satisfacţie proiectele şi dovezile energiei studenţeşti, mai ales când ele sunt atât de bine canalizate în cadrul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti. Iată, drumul spre succes este întotdeauna în evoluţie! Succes studenţilor antreprenori!

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional

https://uvt.ro/ro/

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/

 

Participarea senatoarei Anca Dragu la Conferinţa interparlamentară cu tema „Eliminarea violenţei împotriva femeilor” (30 noiembrie 2021) Senatoarea Anca Dragu, membră a Comisiei pentru afaceri europene, a participat marţi, 30 noiembrie a.c., la lucrările Conferinţei interparlamentare cu tema „Eliminarea violenţei împotriva femeilor”organizate, în format online, de Comisia pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen (FEMM), împreună cu Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi Subcomisia pentru drepturile omului (DROI) din Parlamentul European. Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaţionale pentru combaterea violenţei împotriva femeilor, marcată, anual, la 25 noiembrie, a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare, în legătură cu acest subiect important şi a constituit un bun prilej pentru a explora situaţia actuală a politicilor în domeniul violenţei de gen dar şi pentru a oferi ocazia unui schimb de informaţii şi de bune practici, în vederea eliminării violenţei împotriva femeilor, la scară globală. Reuniunea a fost structurată în patru sesiuni: violenţa sexuală ca armă de război, combaterea violenţei împotriva femeilor şi fetelor cu dizabilităţi, violenţa cibernetică şi Convenţia de la Istanbul. În cadrul dezbaterilor din Sesiunea IV, dedicată Convenţiei de la Istanbul, senatoarea Anca Dragu a relevat reforma cuprinzătoare a legislaţiei române privind violenţa domestică, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Istanbul, dar a atras atenţia că este nevoie de un proces de schimbare a mentalităţii. În plus, senatoarea a subliniat necesitatea mai multor politici în domeniu, la nivel european. În expunerea sa, senatoarea Dragu a opinat ca în Rapoartele de ţară pentru fiecare stat membru al UE ar trebui să existe secţiuni specifice care să evalueze tratamentul aplicat femeilor în fiecare stat. „Totodată, Recomandările specifice de ţară (RST) ar trebui să includă şi puncte concrete privind combaterea violenţei împotriva femeilor iar bugetele naţionale să cuprindă linii bugetare pentru implementarea acestor politici”, a afirmat senatoarea Anca Dragu. La reuniune au participat înalţi reprezentanţi ai Parlamentului European, precum şi membri ai parlamentelor naţionale din întreaga Uniune Europeană.