8 august 2022

Universitatea de Vest din Timişoara organizează evenimentul caritabil destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara organizează evenimentul caritabil destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi, ediţia a patra – „Şi tu poţi fi Socio Claus”

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara, organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul Socio Claus, manifestare cu caracter deopotrivă caritabil, destinată strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi, dar şi de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce priveşte acceptarea şi integrarea socială a acestora.

Evenimentul de anul acesta, „Şi tu poţi fi Socio Claus”, îşi propune să fie o campanie cu triplu impact: o campanie de donare de sânge (printre studenţi si la nivelul întregii comunităţi din Timişoara); un eveniment caritabil (prin donarea tichetelor obţinute de donatorii de sânge pentru copiii cu dizabilităţi); dar şi o campanie de informare (prin distribuirea de materiale informative privitoare la dizabilitate, terapii, oferta centrelor de profil din oraşul Timişoara).

Campania se va desfăşura la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara în perioada 6-15 decembrie 2021. Pentru programare în vederea donării, donatorii sunt rugaţi să utilizeze una dintre aplicaţiile online Donorium (https://despre.donorium.ro/) sau BlooDoChallenge (https://bloodochallenge.com/).

Partenerii evenimentului de anul acesta sunt: Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (DGASPC Timiş), Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Podul Lung”, Fundaţia de Abilitare Speranţa, Centrul pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa, Centrul de recuperare Marisa, Asociaţia Micile Comori, Şcoala Mamei Junior, Asociaţia Casa Faenza, Asociaţia Copii şi zâne, Centrul de recuperare şi reabilitare neurologică Elisar, Cabinetul de psihologie Adela Paliuc, Centrul de dezvoltare Pas cu pas, Cabinet individual de psihologie Berghea Laura Caia.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „O suită întreagă de parteneri instituţionali şi sociali sunt aliaţi în cadrul acestei campanii majore de final de an pe care Universitatea de Vest din Timişoara o derulează, acum la cea de-a patra ediţie. Le mulţumim pentru că susţin evenimentul caritabil „Socio Claus”, este exact latura de solidaritate de care au nevoie mulţi dintre semenii noştri.” Comunicat de presă – Universitatea de Vest din Timişoara