27 iunie 2022

Universitatea de Vest din Timişoara, prezentă în ediţia 2023 a QS World University Rankings

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ediţia 2023 a QS World University Rankings confirmă prezenţa UVT în rândul celor mai prestigioase universităţi din România şi de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităţilor ierarhizate, fiind situată între primele 85% dintre universităţi incluse în ranking.

În ediţia din 2023 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universităţi din România, două fiind clasate în zona 1001-1200, iar celelalte 11 în zona 1201-1400. Cinci dintre universităţi, inclusiv Universitatea de Vest din Timişoara, sunt membre ale Consorţiului Universitaria.

Acest clasament a vizat evaluarea 2464 de universităţi din locaţii diferite ale lumii, dintre care 1422 de universităţi s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităţilor este specifică tuturor proceselor derulate de QS şi include următorii indicatori de performanţă:

Reputaţia academică – 40%,
Reputaţia în rândul angajatorilor – 10%,
Raportul studenţi /facultate – 20%,
Raportul citări/ lucrări – 20%,
Cadre didactice din străinătate – 5%,
Studenţi din străinătate – 5%.

Despre acest clasament academic internaţional, rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pârtea, subliniază: „UVT, ca universitate a alianţelor europene, îşi urmează strategia de internaţionalizare prin orientarea programelor noastre de cercetare pe baza reperelor cercetării şi cunoaşterii europene şi internaţionale. Ierarhia QS World University Rankings, în care UVT se califică printre cele mai vizibile universităţi romaneşti din plan internaţional, este un indicator relevant şi o importantă confirmare a orientării strategice a comunităţii academice a UVT.”

QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparenţă şi consecvenţă, fiind unul dintre cele 9 rankinguri recunoscute oficial şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul naţional.

INFO: la adresa topuniversities.com

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional

Acasă

Comunicate de presă


https://uvt.ro/ro/revista-presei/
https://www.facebook.com/uvtromania
http://univ-unita.eu/