26 iunie 2022

Universitatea de Vest din Timişoara propune publicului cinci evenimente consecutive de dialog cultural şi ştiinţific

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 19 – 23 aprilie: Universitatea de Vest din Timişoara propune publicului, în această săptămână, cinci evenimente consecutive de dialog cultural şi ştiinţific

Adaptându-se la constrângerile ultimului an de pandemie, dar exersând cu ambiţie trecerea spre mediile de comunicare online, Universitatea de Vest din Timişoara este deja cunoscută prin seria de evenimente şi producţii culturale în care sunt implicaţi specialişti şi experţi din sectoarele creative şi artistice ale facultăţilor şi centrelor noastre de cercetare.

Personalităţile invitate în cadrul acestor evenimente sunt autori şi cercetători remarcabili ai vieţii publice româneşti, europene şi internaţionale.

În acest context, în săptămâna 19-23 aprilie, se vor desfăşura cu frecvenţă zilnică o serie de evenimente desfăşurate LIVE (online), la care îi invităm să participe pe toţi pasionaţii dialogului cultural, dezbaterilor profesionale şi sesiunilor de mentorat în antreprenoriat.

Vă invităm să participaţi, alături de comunitatea UVT, la evenimentele LIVE, vizibile în streaming online pe pagina UVT (cu adresa web https://www.facebook.com/uvtromania), programate în următoarea succesiune:

– Luni, 19 aprilie, începând de la ora 17, va avea loc competiţia internaţională de comunicare în ştiinţă „FameLab – Science for a Better Future”.

– Marţi, 20 aprilie, începând de la ora 18, scriitorul Mircea Mihăieş îl va avea invitat pe jurnalistul şi scriitorul Cristian Pătrăşconiu, alumnus UVT, în cadrul unei noi conferinţe online din seria „La UVT, Cultura este Capitală”, care propune tema: „Probleme recente, soluţii vechi”.

– Miercuri, 21 aprilie, începând de la ora 18, scriitoarea Cristina Chevereşan o va avea invitată pe cercetătoarea Noemi Marin (Florida Atlantic University), în cadrul unei noi conferinţe online din seria „Diaspora UVT”, care propune tema: „Retorică şi identitate: o incursiune în viaţa academică româno-americană”.

Joi, 22 aprilie, începând de la ora 18, va avea loc conferinţa din seria organizată de SAS UVT sub genericul „Antreprenoriat 2.0”, în care este invitat Radu Zaharia, co-fondatorul Noletter, Alumnus UVT, care va propune dialogul cu tema „De la student la antreprenor cât ai zice SAS. Cum să îţi începi propria afacere?”.

Vineri, 22 aprilie, începând de la ora 17, diplomatul şi scriitorul Vasile Popovici îl va avea ca invitat pe E.S. Marius Gabriel Lazurca, Ambasador al României în Mexic, în cadrul unei noi conferinţe online din seria „Alumnus UVT” care propune tema: „Cea mai frumoasă meserie”.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază importanţa acestei serii de conferinţe online:

„UVT este un izvor de talente prin excepţionalii săi oameni de cultură, prin artiştii săi, prin cercetătorii şi formatorii vieţii culturale, cadre universitare şi absolvenţi, o mare comunitate pe care noi o denumim de câţiva ani sub genericul „UVTerra”. Între cele mai vizibile personalităţi din aceste generaţii de absolvenţi se află cercetători din universităţi europene şi americane, diplomaţi care reprezintă România în capitale aflate peste tot în lume, dar şi artişti şi personalităţi culturale de primă mână, prin invitarea cărora dăm viaţă genericului „La UVT, Cultura este Capitală” şi prin care pregătim terenul ideilor pentru anul cultural european TM2023. Vă invităm la o serie de întâlniri utile şi, sperăm, deosebit de interesante, cu unii dintre aceşti „Ambasadori UVT” în lume, în cadrul sesiunilor de evenimente LIVE pe care le propunem pentru serile acestei săptămâni, în care vom descoperi idei şi argumente noi, într-o lume dinamică, în care absolvenţii şi partenerii universităţii noastre sunt vizibili şi apreciaţi”.

Vă invităm să vizionaţi dar şi să regăsiţi înregistrările evenimentelor din seria acestei săptămâni pe pagina social-media a UVT.