5 februarie 2023

Universitatea de Vest din Timişoara vă invită la proiecţiile „Timişoara. Harta secretă: oameni şi locuri”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea de Vest din Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara vă invită pe 25 şi 26 ianuarie să vizionaţi patru documentare în care trecutul şi prezentul se întrepătrund pentru a oferi o experienţă deosebită de explorare a oraşului nostru.

Proiecţiile vor fi difuzate la Cinema Victoria şi vor începe la ora 18:00, după următorul program:

25 ianuarie
„Trei OZN-uri la Timişoara şi o poveste despre apă”. O incursiune spectaculoasă în istoria uzinei de apă din Timişoara, cu secvenţe total necunoscute publicului.
Durată: 25 minute

„Legenda Casei H”. Filmul reconstituie povestea proiectării şi construirii unei case-unicat din Timişoara, dar şi din România, multi-premiată naţional şi internaţional, operă a arhitectului Radu Mihăilescu. În acelaşi timp, pelicula reface traseul unor biografii pe care construirea casei le modifică total în bine, de la comanditar, la muncitori şi arhitect.
Durată: 26 minute
Dialog cu: Adriana Babeţi şi Robert Şerban

26 ianuarie
„Cafeină pe Bega”. Episodul aduce în atenţia publicului câteva momente din istoria cafenelelor în Timişoara, marcând trei premiere de pe teritoriul actual al României. Între acestea, funcţionarea primei cafenele turceşti (1560).
Durată: 25 minute

„Timpuri noi. O mică revoluţie”. Acest nou episod omagiază personalitatea timişoreanului Francesco Illy, inventatorul espressorului modern.
Durată: 25 minute
Dialog cu: Adriana Babeţi, Gabriel Kohn, Bogdan Danciu

Despre eveniment, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Gabriel Pârtea, a declarat: Este important ca publicul timişorean să se poată bucura de istoria şi frumuseţea Timişoarei prin intermediul unor producţii impecabil realizate, ce au în spate o echipă de profesionişti. „Timişoara.

Harta secretă: oameni şi locuri” propune o experienţă a descoperirii – o călătorie imposibil de refuzat. Această serie de documentare spune povestea oraşului de pe Bega într-o manieră unică şi astfel devine un produs cultural şi educaţional necesar pentru comunitatea timişoreană, dar şi pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre oraşul nostru.

Pentru mai multe informaţii, puteţi consulta pagină web CINEMA VICTORIA TM.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanţat de Primăria Municipiul Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Centrul de Proiecte.

Horea Băcanu

Sursa foto Universitatea de Vest din Timişoara