22 ianuarie 2022

Universitatea din Bucureşti dă astăzi startul admiterii 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Majoritatea facultăţilor Universităţii din Bucureşti oferă candidaţilor un proces online de înscriere şi admitere

Cu aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs – mai exact, 7.865 – Universitatea din Bucureşti dă astăzi startul admiterii 2021. Cele 19 facultăţi îşi aşteaptă de astăzi candidaţii – absolvenţi de bacalaureat şi de studii de licenţă – pentru a aplica la unul sau mai multe dintre locurile oferite în cadrul programelor de licenţă şi master ale UB.

Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi admitere. În plus, pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti oferă şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licenţă şi master, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de vară – se desfăşoară în perioada 1-30 iulie 2021, iar data limită de afişare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menţionate, iar datele pot fi consultate de toţi cei interesaţi pe website-urile facultăţilor.

Peste 200 de locuri, alocate de UB domeniilor prioritare de dezvoltare a României; alte 50 de locuri, la masteratul didactic
Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.515 locuri bugetate, în timp ce, pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie 3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenţilor de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 50 sunt dedicate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici: http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/05/Admitere-probe-LICENTA-2021.pdf (pentru licenţă) şi în documentul de aici: http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/06/Repartizarea-locurilor-la-buget-MASTER-Admitere-2021.pdf(pentru master).

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din Bucureşti, în ceea ce priveşte studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere:

– Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, al Facultăţii de Biologie, al Facultăţii de Chimie, al Facultăţii de Fizică, al Facultăţii de Geologie şi Geofizică, al Facultăţii de Litere, al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum şi al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei;

– Admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional în cazul Facultăţii de Filosofie, al Facultăţii de Geografie, al Facultăţii de Istorie, al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, al Facultăţii de Ştiinţe Politice, precum şi al Facultăţii de Teologie Baptistă;

– Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultăţii de Matematică şi Informatică, precum şi al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică;

– Admitere pe baza unui interviu motivaţional în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;

– Admitere pe bază de examen în cazul Facultăţii de Drept.

Informaţii detaliate despre modalităţile de admitere la studiile de licenţă ale celor 19 facultăţi pot fi consultate aici: http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/05/Admitere-probe-LICENTA-2021.pdf

În ceea ce priveşte programele de master din oferta educaţională a Universităţii din Bucureşti, modalităţile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2021 pot fi accesate aici: http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/05/Admitere-probe-MASTER-2021.pdf

Campusul UB, mai aproape de studenţi prin tururile virtuale 3D

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

De asemenea, candidaţii pot beneficia, alături de alte trei persoane, şi de acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere.

Nu în ultimul rând, pentru a aduce campusul UB mai aproape de studenţi şi de toţi cei interesaţi, Universitatea din Bucureşti a realizat o serie de tururi virtuale 3D: Palatul Universităţii, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” şi clădirea Rectoratului UB sunt acum la doar un click distanţă şi îi aşteaptă pe curioşi să le descopere. Lor li se adaugă Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. Tururile sunt disponibile aici: https://unibuc.ro/despre-ub/tururi-virtuale/ şi conţin scurte descrieri ale facultăţilor şi a Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza”.

Universitatea din Bucureşti va comunica în mod constant informaţii cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro şi pe conturile de Facebook, Instagram şi YouTube.

În plus, candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească atât website-urile, cât şi paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere.

Mirabela Amarandei, Purtător de cuvânt al Universităţii din Bucureşti