21 mai 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa a acordat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk, Analytical Development Manager la compania Max Zeller AG, din Elveţia, informează decanul Facultăţii de Farmacie, conf. univ. dr. Laura Bucur.

Potrivit sursei citate, înaltul titlu a fost acordat pentru profesionalismul şi generozitatea cu care Alexander Schenk a împărtăşit din experienţa proprie cadrelor didactice şi studenţilor UOC şi totodată, pentru contribuţia ştiinţifică substanţială şi marcarea oportunităţilor de colaborare pe care Facultatea de Farmacie a universităţii a reuşit să le realizeze cu compania Max Zeller Sohne AG, Elveţia, cu Asociaţia liberă a medicilor naturişti din Munster, Germania, dar şi cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveţia, prin intermediul laureatului.

Ceremonia s-a desfăşurat în format hibrid, joi, 04 noiembrie 2021, de la ora 11:00, cu prezenţa fizică a laureatului şi a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universităţii nr. 1, Campus, Corp A, etaj I şi online pe platforma Webex la linkul: https://ovidius.webex.com/meet/senat.

Colaborarea de succes, care anul acesta a împlinit 20 de ani, a început în august 2001 cu vizita la Munster a unei delegaţii condusă de rectorul UOC de la acea vreme, prof. univ. dr. Adrian Bavaru. Obiectivele din cadrul vizitei au fost: colaborarea cu Asociaţia liberă a medicilor naturişti (FVDH) din Munster, cu Universitatea din Munster şi cu Institutul de Cercetare a plantelor medicinale şi Fitoterapie, vizitarea grădinii farmacistului (Ghid dr. farmacist Alexander Schenk), precum şi invitaţia de a susţine cursuri la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Cu sprijinul dr. farmacist Alexander Schenk, Compania Max Zeller Sohne AG, Elveţia a acceptat ca studenţii Facultăţii de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul companiei astfel că, prin efortul conjugat, alături de prof. univ. dr. Evelyn Wolfram, s-au pus bazele colaborării pentru mobilităţi de tip ERASMUS / SEMP cu Departamentul din Wadenswil al Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveţia.

Biroul de Presă al Universităţii Ovidius din Constanţa