8 august 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa a participat la un nou târg educaţional internaţional

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a participat, în mediul virtual, la „Begin Online Edu Fair in the Balkans”, târg internaţional de prezentare a ofertei educaţionale al cărui public ţintă a fost reprezentat de potenţialii candidaţi ce provin din ţări, precum: Albania, Bulgaria, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Republica Serbia, informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Potrivit sursei citate, târgul a reunit 34 de instituţii ofertante din 19 ţări (Belgia, Canada, China, Elveţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, România, Rusia etc.), participarea UOC, în cadrul acestuia, fiind axată pe creşterea vizibilităţii programelor de studii predate într-o limbă de circulaţie internaţională, dar şi celor predate în limba română, prin promovarea programului pregătitor destinat cetăţenilor străini.

„Begin Online Edu Fair in the Balkans a reprezentat cel de-al treilea eveniment internaţional de promovare a ofertei educaţionale la care am participat în toamna acestui an, reuşind astfel să acoperim trei mari zone geografice pentru potenţialii candidaţi: Africa, Asia şi Balcanii de Vest”, a precizat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Participarea la eveniment a fost inclusă în proiectul Intensificarea şi diversificarea iniţiativelor de internaţionalizare în Universitatea Ovidius din Constanţa – educaţie şi cercetare într-un mediu multicultural internaţional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, cu o valoare totală de 332.500 lei, fiind unul din cele şase proiecte ale UOC, finanţate de Ministerul Educaţiei prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.