9 august 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa a primit „Premiul pentru Inovare” acordat de Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru anul 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La începutul lunii ianuarie a. c, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a intrat în posesia „Premiului pentru Inovare” şi a Trofeului, acordate de Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru activitatea ştiinţifică din anul 2021, informează prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, prorectorul pentru cercetare şi invovare.

Potrivit sursei citate, onorantele distincţii răsplătesc munca prof. univ. dr. Ticuţa Negreanu-Pîrjol în calitatea de autor corespondent al brevetului de invenţie pentru patentul industrial intitulat „Proces de obţinere al unui fertilizator ecologic biocomposit” (Ecological fertilizer biocomposit and process for obtainig it), prezentat anul trecut la Salonul de Invenţii.

Referindu-se la acest eveniment, autoarea brevetului de invenţie şi coordonatoare a colectivului de cercetare din cadrul UOC, prof. univ. dr. Ticuţa Negreanu-Pîrjol, spune că invenţia se referă la un biocompozit fertilizator ecologic ce are ca materii prime două biomase reziduale naturale nevalorificate până în prezent, biomasă marină de origine vegetală şi animală şi nămol rezidual provenit de la staţii de tratare ape uzate, acesta fiind destinat ameliorării, refacerii calităţii şi fertilizării solurilor în agricultură, horticultură, viticultură şi silvicultură.

„Am primit în prima zi lucrătoare a acestui an un pachet-surpriză prin poştă de la Rectoratul Universităţii Politehnice Bucureşti şi astfel am aflat cu bucurie că Universitatea Ovidius din Constanţa a primit, ca apreciere a activităţii de cercetare-inovare desfăşurate în 2021, Premiul „The Politehnica Innovation Award” şi Trofeul Universitatea Politehnica din Bucureşti, acordate de distinsa instituţie academică, pentru Patentul nostru intitulat: „Ecological fertilizer biocomposit and process for obtainig it”, prezentat în cadrul manifestării ştiinţifice Salonul de Invenţii „INVENTICA 2021”, a precizat prof. univ. dr. Ticuţa Negreanu-Pîrjol.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa