24 ianuarie 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa coordonează un proiect de formare a cadrelor didactice finanţat din fonduri UE

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) va organiza marţi, 11 ianuarie 2022, de la ora 16:00, prima întâlnire la nivel internaţional în cadrul proiectului RESTART4EDU (Restart for Education in a Digital Era through Project-based E-learning), cod 2020-1-RO01-KA226-HE-095772, finanţat cu 186.529 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează prof.univ.dr. Daniela Căprioară, directorul proiectului.

Potrivit sursei citate, la întâlnirea ce se va desfăşura în format online vor participa echipele care se ocupă de implementarea proiectului şi cadrele didactice din grupurile ţintă, din cadrul fiecărei universităţi partenere.

„După aproape zece luni de pregătiri intense, începem programul de formare prin care urmărim să încurajăm şi să susţinem implementarea metodei de predare şi învăţare prin proiecte în universităţile partenere în acest proiect. Programul va debuta cu o primă întâlnire internaţională la care vor participa toate cadrele didactice înscrise la cursul de formare, de la cele trei instituţii de învăţământ superior membre în consorţiul nostru. Agenda întâlnirii cuprinde, printre altele, prezentarea proiectului RESTART4EDU şi a echipelor de formatori. Totodată, se vor oferi detalii referitoare la structura programului de formare, dar şi la calendarul activităţilor ce vor fi desfăşurate în prima jumătate a anului 2022”, a declarat directorul proiectului.

Cursul este finanţat din fonduri europene şi se va desfăşura în perioada ianuarie-mai 2022, simultan, în cele trei universităţi. În luna iunie, cei mai merituoşi cursanţi vor participa la o şcoală de vară, organizată de Eskişehir Osmangazi University, Turcia, costurile acestora fiind suportate din bugetul proiectului.

Universitatea Ovidius din Constanţa este instituţia coordonatoare a proiectului RESTART4EDU (Restart for Education in a Digital Era through Project-based E-learning, cod 2020-1-RO01-KA226-HE-095772), implementat în perioada martie 2021 – februarie 2023 şi realizat în cadrul unui consorţiu în asociere cu trei parteneri instituţionali: Initiatives Pour Une Formation Efficace ASBL (Belgia), Universidade Catolica Portuguesa (Portugalia) şi Eskişehir Osmangazi University (Turcia). Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea calităţii procesului de predare, învăţare şi evaluare în învăţământul superior prin promovarea metodelor active şi colaborative (învăţare bazată pe proiecte), utilizând resursele digitale.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa