27 octombrie 2021

Universitatea Ovidius din Constanţa dezvoltă un proiect european transnaţional dedicat recuperării şi reabilitării prin sport

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa dezvoltă un proiect european transnaţional dedicat recuperării şi reabilitării prin sport a persoanelor cu tulburări mintale

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a participat, în perioada 8-9 octombrie 2021, la o nouă întâlnire transnaţională la Roma (Italia) a partenerilor din cadrul proiectului” European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH)”, cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398. 450 de euro, prin Programul Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului.

Potrivit sursei citate, proiectul urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a abilităţilor profesioniştilor din domeniul sănătăţii mintale şi din sport, pentru dezvoltarea de noi modele integrate de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale, într-un cadru bio-psiho-social bazate pe sport.

„În cadrul reuniunii a fost stabilit conţinutul modulelor de instruire pe care cercetătorii implicaţi în echipele de implementare ale proiectului, din fiecare ţară participantă, le vor realiza, prima zi concretizându-se cu un panel de discuţii referitor la crearea unei alianţe la nivel naţional şi ulterior internaţional, a profesioniştilor în domeniul sportului şi al sănătăţii mintale, menită să contribuie la realizarea obiectivelor proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco.

În ziua a doua a întâlnirii, delegaţia UOC, alături de ceilalţi parteneri, a participat la selecţia echipei naţionale de fotbal a Italiei, destinată pacienţilor psihiatrici.

Proiectul EASMH include, pe de-o parte, activităţi de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului şi a activităţii fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acţiuni care promovează sinergii inovatoare între organizaţiile sportive şi domeniul sănătăţii fiind implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia – lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord), Universita degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia) şi Hameen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).