13 august 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa lansează proiectul ESPERO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) implementează, în perioada mai-decembrie 2022, proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 – Extinderea strategiei de internaţionalizare şi creşterea vizibilităţii Universităţii Ovidius din Constanţa prin acţiuni de promovare în plan internaţional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO), informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.

Potrivit sursei citate, această iniţiativă este o continuare a proiectelor implementate de către UOC în anii trecuţi şi finanţate de Ministerul Educaţiei prin Fondul de Dezvoltare Instituţională, pentru domeniul strategic de finanţare 2: Internaţionalizare.

„Prin proiectul ESPERO ne propunem, printre altele, să creştem vizibilitatea UOC, în plan european şi internaţional, ca universitate multiculturală comprehensivă, în vederea dezvoltării parteneriatelor pentru educaţie şi cercetare, intensificând astfel cooperările academice. Totodată, vom accelera procesul de „internaţionalizare acasă”, prin organizarea de evenimente şi acţiuni care să implice interacţiunea dintre studenţii internaţionali şi cei români înmatriculaţi în UOC. Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură şi civilizaţie românească, excursii şi o conferinţă tematică, astfel încât să facilităm adaptarea studenţilor internaţionali la mediul academic şi cultural din universitate şi din Dobrogea. În acelaşi timp, prin aceste acţiuni sperăm să creştem şi interesul studenţilor români de a aplica pentru o mobilitate Erasmus Plus de studiu sau de practică”, a menţionat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 – Extinderea strategiei de internaţionalizare şi creşterea vizibilităţii Universităţii Ovidius din Constanţa prin acţiuni de promovare în plan internaţional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO) are o valoare totală de 311.500 lei şi este unul dintre cele şapte proiecte ale UOC, finanţate de Ministerul Educaţiei prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Sursa foto: Universitatea Ovidius din Constanţa