26 mai 2022

Universitatea Ovidius din Constanţa organizează Conferinţa ştiinţifică studenţească „Sănătate, digitalizare şi sport în mileniul III”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) va organiza, marţi, 7 decembrie 2021, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0384 – Bază de practică pentru o viaţă activă şi sănătoasă a studenţilor din UOC în contextul pandemiei generate de virusul SAR-COV-2 (ACTIV-DIGI-SAN@UOC)”, Conferinţa ştiinţifică studenţească „Sănătate, digitalizare şi sport în mileniul III”.
Evenimentul se va desfăşura prin intermediul sistemelor de comunicare audio şi video la distanţă sincrone, iar participarea la conferinţă este gratuită.
Link-ul de acces la eveniment este următorul: http://ovidius.webex.com/meet/cityinnohub

Conferinţa „Sănătate, digitalizare şi sport în mileniul III” este dedicată studenţilor şi facilitează, cu acest prilej, schimbul de experienţă între diferite domenii de studii universitare/interdisciplinare.
Tematica pe care o pot aborda studenţii în cadrul conferinţei este diversă:
– Activitatea fizică în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV 2;
– Activitatea fizică în cazul pandemiei Covid 19 prin intermediul digitalizării;
– Beneficiile sportului şi importanţa lui pentru o viaţă sănătoasă;
– Sport şi nutriţie sănătoasă;
– Contribuţia sportului la sănătatea mentală;
– Starea de bine şi mişcarea fizică;
– Promovarea unui stil de viaţă sănătos;
– Obezitatea – cauze, riscuri şi remedii;
– Beneficiile practicării activităţilor de timp liber;
– Comunicare şi interacţiune prin mişcare;

Studenţii au posibilitatea de a aborda orice alt subiect referitor la activitatea fizică/sport/sănătate/nutriţie/psihologie/digitalizare/ etc.. Timpul alocat prezentării va fi de aproximativ 5-6 minute pentru fiecare student participant la eveniment.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0384 – ACTIV-DIGI-SAN@UOC beneficiază de o finanţare de 288 000 lei din bugetul alocat Ministerului Educaţiei, din fondul de dezvoltare instituţională, Domeniul 3 – Asigurarea funcţionării în bune condiţii a grădinilor botanice universitare, a staţiunilor didactice, a bazelor de practică şi a altor infrastructuri de susţinere a activităţilor didactice, similare bazelor de practică, din cadrul universităţilor, folosite pentru instruirea studenţilor şi este implementat de Universitatea Ovidius din Constanţa în perioada mai – decembrie 2021.