3 decembrie 2021

Universitatea Ovidius din Constanţa organizează întâlniri informative privind activitatea geografilor în cadrul Institutului Naţional de Statistică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole a Universităţii Ovidius din Constanţa a iniţiat o serie de colaborări cu reprezentanţi ai Institutului Naţional de Statistică (INS), în scopul prezentării oportunităţilor de angajare a absolvenţilor de la specializările Geografie şi Geografia Turismului, informează şef lucrări dr. Mirela Paraschiv.

Potrivit sursei citate, colaborările vizează realizarea de evenimente informative despre oportunităţile de angajare şi responsabilităţile profesionale ale geografilor în cadrul INS, primul eveniment, în cadrul căruia au fost prezentate structura departamentală şi de funcţionare a INS, de către un expert al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Ialomiţa, şi detalii despre recrutare şi cerinţele generale de angajare, desfăşurându-se online.

„Invitatul a oferit informaţii despre modul de desfăşurare a Recensământului General Agricol, despre competenţele profesionale specifice geografilor şi a subliniat provocările inerente ale unora dintre activităţile profesionale desfăşurate în cadrul INS”, a precizat şef lucrări dr. Mirela Paraschiv.

Reprezentantul INS a evidenţiat etapele de realizare ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, în cadrul căruia au ocazia de a fi angajaţi drept recenzori şi tinerii studenţi şi absolvenţi ai UOC.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa