22 septembrie 2021

Universitatea Ovidius din Constanţa scoate la concurs peste 3.700 de locuri la programele de licenţă şi master

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) începe luni, 6 septembrie, sesiunea de toamnă la admiterea pentru programele de licenţă şi de masterat, pentru acest concurs fiind oferite 3.700 de locuri, informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, pentru admiterea din luna septembrie, la programele de studii ale celor 16 facultăţi, sunt scoase la concurs 2.000 de locuri la programele de licenţă, dintre care 200 de locuri bugetate, şi 1.700 de locuri pentru master, dintre care 160 sunt locuri la fără taxă. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru românii de pretutindeni şi cetăţenii străini cu plata taxelor şcolare în valută, perioada generală a sesiunii de admitere fiind 6-14 septembrie, în funcţie de calendarul fiecărei facultăţi.

„O noutate pe care o aduce această sesiune de admitere faţă de cea din luna iulie este reprezentată de două programe noi de master: la Facultatea de Arte – Arta actorului de film, unde sunt scoase la concurs 15 locuri, dintre care 13 bugetate, şi la Facultatea de Matematică şi Informatică – Securitate cibernetică şi învăţare automată (în limba engleză), unde sunt scoase la concurs 30 de locuri, dintre care 11 fără taxă, 28 cu taxă şi unul pentru români de pretutindeni”, precizează rectorul Dan Marcel Iliescu.

La toate cele 16 facultăţi ale UOC, înscrierea candidaţilor cetăţeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, iar românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Candidaţii declaraţi admişi nu vor mai plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va putea realiza şi online, prin platformă, odată cu confirmarea locului.

Toate informaţiile legate de sesiunea de admitere din luna septembrie 2021 pot fi accesate la https://admitere.univ-ovidius.ro/, fiind, de asemenea, disponibile pe site-urile şi la secretariatele facultăţilor.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea Ovidius din Constanţa a avut alocate, în total, prin planul de şcolarizare, 5.171 locuri la programele de studii universitare de licenţă (dintre care 1.400 bugetate) şi 2.655 locuri la programele universitare de master (dintre care 700 de locuri bugetate).