Publicat: 20 Septembrie, 2019 - 13:50
Share

Luni, 23 septembrie, ora 10:00, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) vă invită să participaţi la festivitatea de deschidere a noului an universitar, manifestare care va avea loc în Noua AULĂ a Universităţii aflată în campusul UPB (lângă clădirea Bibliotecii Centrale).

La eveniment vor fi prezenţi, alături de cei aproximativ 30.000 de studenţi ai Universităţii noastre (peste 5.000, doar în anul I), numeroşi reprezentanţi ai Ambasadelor , ai Academiei Române, ai mediului de afaceri, cadre didactice, cercetători ştiinţifici, precum şi multe alte personalităţi din mediul public şi privat.

Despre Universitatea POPLITEHNICA din Bucureşti s-ar putea spune că este cel mai mare oraş al inovaţiei, tehnologiilor avansate şi al excelenţei academice. Prin cei peste 30.000 de studenţi (peste 5.000, doar în anul I) , angrenaţi în ciclul studiilor de licenţă, master sau doctorat, precum şi prin prezenţa constantă a acestora la cele mai mari provocări competiţionale din domeniul ingineriei mondiale, dar şi prin rezultatele remarcabile obţinute în fiecare an, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti rămâne un etalon al mediului academic românesc şi un ambasador al României în întreaga lume.

O dovadă în plus, o constituie şi faptul că, în vara acestui an, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a cucerit nu mai puţin de 16 medalii de aur la una dintre cele mai prestigioase competiţii ale lumii - "The 4th International Invention Innovation Competition in Canada, iCAN 2019".

Prin această nouă performanţă, UPB a poziţionat Romania în top 3 mondial, din punct de vedere al medaliilor câştigate , în contextul în care la această competiţie au participat cercetători şi inventatori din peste 50 de ţări.

"Un nou an universitar, o nouă provocare spre ceea ce putem numi performanţă la cel mai înalt nivel, iar pentru Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti , ierarhizarea din ultimii ani în topurile de prestigiu ale lumii reprezintă cu siguranţă cea mai importantă carte de vizită şi în acelaşi timp o obligaţie permanentă de a accede cât mai sus în domeniul cercetării ştiinţifice aprofundate, al creaţiei şi al inovării şi, am convingerea că, prin valoarea comunităţii noastre academice vom putea menţine învăţământul superior românesc pe harta mondială a performanţei" a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şcolarizează un număr de aproximativ 30.000 de studenţi, dintre care peste 5.000 păşesc acum pentru prima oară pe treptele Universităţii noastre.