Publicat: 10 Iulie, 2020 - 18:00
Share

Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza, în perioada 11 - 18 iulie, pe platoul din faţa Rectoratului, 18 ceremonii de absolvire pentru promoţia "Academician Mihai Drăgănescu", festivităţi care se vor desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al UPB, prima festivitate va fi dedicată celor 85 de şefi de promoţie din cadrul celor 15 facultăţi ale universităţii, ceremonia urmând a se desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10,00.

Ulterior, timp de nouă zile, se vor organiza festivităţi de absolvire pentru fiecare facultate a comunităţii de ingineri din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

"Aşa cum se întâmplă în fiecare an, şi de data aceasta, sunt alături de studenţii, părinţii sau profesorii universităţii noastre. Este adevărat, Universitatea Politehnica din Bucureşti organiza o ceremonie unică pentru toţi absolvenţii comunităţii de ingineri, însă sunt convins că şi anul acesta vom simţi şi vom transmite aceeaşi emoţie şi bucurie, chiar dacă lucrurile se vor desfăşura altfel decât eram obişnuiţi. Suntem într-o situaţie cu totul excepţională, care impune soluţii pe măsură, iar studenţii noştri au înţeles, încă de la începutul pandemiei, că este nevoie să fie respectate anumite reguli, tocmai pentru a proteja sănătatea noastră şi a celor din jurul nostru", a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Astfel, încă de la intrarea în campus, studenţilor, dar şi însoţitorilor acestora li se va lua temperatura, vor avea la dispoziţie dezinfectant, iar angajaţii şi voluntarii universităţii le vor prezenta regulile pe care vor trebui să le respecte pe durata întregii ceremonii.

"Va fi organizat un traseu pe care studenţii îl vor putea urma astfel încât să fie păstrată distanţarea socială şi să prevenim orice fel de situaţie de îmbolnăvire. În plus, am pregătit pentru participanţii la ceremonie scaune aşezate, evident, la distanţă de 2 metri. Profit de moment şi vreau să îi rog pe toţi cei care vor participa la aceste festivităţi să respecte întru totul toate aceste reguli", a mai spus rectorul UPB.

Promoţia "Academician Mihai Drăgănescu" a Universităţii Politehnica din Bucureşti numără 3.300 de ingineri. Dintre aceştia, peste 2.000 au reuşit să îşi găsească un job în diferite companii, încă din timpul anilor de facultate.

Duminică va avea loc ceremonia de absolvire pentru absolvenţii Facultăţii de Inginerie Electrică (211), pentru cei ai Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (251); luni - pentru absolvenţii Facultăţii de Energetică (294), iar marţi - pentru cei ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (542).

Miercuri vor fi organizate ceremonii şi de către Facultatea de Automatică şi Calculatoare (613), joi de către Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică (275), vineri de către Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice şi Facultatea de Ştiinţe Aplicate (57+46), Facultatea de Transporturi (236).

De asemenea, sâmbătă, 18 iulie, se vor mai organiza festivităţi pentru absolvenţii Facultăţii de Inginerie Aerospaţială (164), ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (51); duminică, 19 iulie, pentru cei ai Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (125) şi ai Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine (143).

Ultimele festivităţi vor fi organizate luni, 20 iulie, de către Facultatea de Inginerie Medicală (153) şi Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (136).