3 decembrie 2021

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în prim planul noii Revoluţii Industriale 4.0

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) în parteneriat cu Crystal System Group Ltd. vă invită să participaţi la inaugurarea laboratorului Crystal System Industry 4.0 Laboratory at UPB

Evenimentul se va desfăşura cu respectarea strictă a procedurilor de protecţie, impuse de pandemia COVID-19, joi, 18 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Clădirea CET (corp FA, etajul 2 – UPB, Centrala în Cogenerare) din Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6.

În contextul actual, digitalizarea a devenit o realitate de necontestat, cu multe provocări în educarea şi formarea de specialişti. Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi compania Crystal System Group LTD. au dat curs provocării, semnând în luna iulie a acestui an un acord de colaborare, prin care au pus bazele unui parteneriat ce are în centrul său educaţia de calitate, motorul creşterii economice pe termen lung.

Prin intermediul acestui parteneriat s-au pus bazele primei reţele de laboratoare Industry 4.0 (LNI-RO 4.0) din România care se vor conecta apoi la Software Republic din Franţa şi la Platforma Germană Industry 4.0 pentru a iniţia o Reţea Europeană de Inovare axată pe obiective precum digitalizarea industriei şi economiei, reducerea emisiilor de CO2, oraşe inteligente, energie verde şi pentru a construi un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare.

„Studiile recente ne arată că aproape jumătate din companiile din România derulează în prezent proiecte de digitalizare. Practic, majoritatea industriilor pentru care pregătim viitorii şi actualii angajaţi se află în plin proces de restructurare a business-urilor, pentru a-şi compatibiliza resursele şi serviciile cu mediul digital. Prin Laboratorul pe care îl lansăm în parteneriat cu compania Crystal System Group, ne asigurăm că studenţii noştri vor fi pregătiţi pentru această nouă schimbare, pentru Industria 4.0, încă din timpul facultăţii. Este una dintr-o serie mai amplă de iniţiative ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, care vizează digitalizarea sistemului educaţional, prin care oferim studenţilor noştri şanse mult mai mari de angajare şi un nivel de pregătire care să le garanteze că pot utiliza cele mai noi soluţii şi tehnologii în cadrul companiilor în care se angajează” – a precizat domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

De asemenea, domnul Canzio Dovigo, Preşedintele Crystal System Group a declarat: „Credem că succesul unei companii depinde în mare măsură de calitatea pregătirii oamenilor care o compun. Tocmai de aceea, am investit mereu foarte multă energie pentru a forma şi educa noile generaţii de profesionişti. În acest sens, am găsit în Universitatea Politehnica din Bucureşti un partener ideal, alături de care putem reuşi să direcţionăm aceste eforturi către tineri şi către industrie. Laboratorul Industry 4.0 lansat astăzi este un prim pas către un ecosistem mai mare care îşi propune să aibă un impact pozitiv pentru o societate sustenabilă. Toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat fără eforturile echipei Crystal System şi mai ales fără deschiderea Rectorului UPB, domnul Mihnea Costoiu, care ne-a asigurat o platformă extraordinară de cooperare. Mulţumiri şi felicitări tuturor celor implicaţi!”.

Relaţii Publice UPB
CHIRA Cornel