21 septembrie 2021

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va organiza anul acesta 18 ceremonii de absolvire

Distribuie pe rețelele tale sociale:

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI 2021 „Academician Virgiliu N. CONSTANTINESCU”
Magna Cum Laude pentru cei peste 4.000 de tineri ingineri ai UPB

O nouă generaţie de ingineri a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, promoţia 2021- „Academician Virgiliu N. CONSTANTINESCU” – va urca pe podiumul performanţei academice într-o amplă ceremonie care va reuni peste 4.000 de absolvenţi. Aflându-ne încă sub restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va organiza anul acesta 18 ceremonii de absolvire care se vor derula în perioada 10 – 17 iulie, pe platoul din faţa Rectoratului UPB.

Festivitatea care va deschide seria acestor 18 ceremonii va fi dedicată celor 86 de şefi de promoţie din cadrul celor 15 facultăţi ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi se va desfăşura, sâmbătă, 10 iulie, începând cu ora 19.00. Ulterior, timp de şapte zile, vor urca pe scena performanţei academice toţi cei peste 4.000 de tineri ingineri, urmând ca seara zilei de 17 iulie să închidă acest frumos periplu al Festivităţii de Absolvire a Promoţiei 2021 „Academician Virgiliu N. CONSTANTINESCU”.

„Împreună cu această nouă generaţie de ingineri, marcăm şi două lucruri extrem de importante pentru tinerii absolvenţi ai universităţii noastre. Pe de-o parte, sărbătorim o generaţie de ingineri care au beneficiat de servicii educaţionale on-line, de evenimente de formare transmise în format digital, de servicii de consiliere de carieră personalizate on-line şi de multe alte servicii pe care universitatea le-a oferit în format digital pentru a putea depăşi cu uşurinţă momentul pandemiei. Pe de altă parte, celebrăm o generaţie care a reuşit să menţină ridicată rata de angajare a universităţii, indiferent de dificultăţile impuse de pandemie. Miile de ingineri care pleacă acum de pe băncile universităţii noastre, mulţi dintre ei angajaţi, demonstrează încă odată că suntem o instituţie care oferă, pe lângă serviciile educaţionale, certitudinea unei cariere”, a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

Reguli şi măsuri de protecţie – Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Încă de la intrarea în campus a studenţilor, dar şi a însoţitorilor acestora, li se vor măsura temperatura, vor avea la dispoziţie dezinfectant, iar angajaţii şi voluntarii universităţii vor prezenta regulile pe care participanţii vor trebui să le respecte pe durata întregii ceremonii.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru: persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi care au înregistrat minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nr. 3755/560/2021, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, va fi organizat un traseu pe care studenţii îl vor putea urma astfel încât să fie păstrată distanţarea socială – în acelaşi scop, vor fi pregătite pentru ceremonie scaune aşezate la distanţă de 2 metri.

Promoţia „Academician Virgiliu N. CONSTANTINESCU” a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti numără peste 4.000 de ingineri. Dintre aceştia, mai mult de 3.000 au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în diferite companii, încă din timpul anilor de licenţă.

Târgurile anuale, organizate anul acesta în mediul on-line de către Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti -PoliFest şi PoliJobs – au creat numeroase oportunităţi de integrare a studenţilor pe piaţa muncii.

Chira Cornel
Relaţii Publice UPB