7 decembrie 2021

Universitatea Politehnica Timişoara acoperă deficitul de cadre didactice prin specialişti care provin din companii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Politehnica Timişoara acoperă deficitul de cadre didactice prin specialişti care provin din companii. În prezent absolvenţii doresc să predea, în paralel cu un job în privat

– Salariile mari din zona privată au făcut ca puţini absolvenţi să se mai îndrepte exclusiv spre profesia de dascăl;

– În prezent, peste o sută de specialişti din companii predau part-time la Universitatea Politehnica Timişoara;

– Cel mai mare deficit de cadre didactice se regăseşte în cadrul facultăţilor din domeniul IT şi Arhitectură.

Mai multe domenii de top în piaţa muncii se confruntă cu un deficit de cadre didactice în mediul universitar. Pensionarea profesorilor dar şi salariile mari din privat în specializări precum Automatică şi Calculatoare, Arhitectură sau Mecanică au dus la limitarea posibilităţii de a atrage personal nou.

Din acest motiv, în ultimii ani Universitatea Politehnica a legat numeroase parteneriate cu companiile din vestul ţării astfel încât acestea să pună la dispoziţie specialişti care să predea un număr redus de ore.

Domeniul IT, spre exemplu, este cel care prezintă cel mai mare interes pe piaţa muncii. În perioada 2015-2019, Universitatea Politehnica Timişoara a mărit cu zece la sută în fiecare an numărul de locuri la specializările din această zonă. Numai că s-a ajuns la o limitare a resursei umane, astfel că de acum încolo creşterile nu mai sunt posibile. De altfel, la specializările Facultăţii de Automatică şi Calculatoare sunt cele mai multe cadre didactice care provin din rândul companiilor. Vorbim despre aproape 100 de specialişti care ţin preponderent ore de aplicaţii şi care sunt angajaţi în companii mari de IT, dar în afara programului de lucru vin să predea programa universitară.

„Aceşti colaboratori vin şi predau începând de la 2 ore de laborator pe săptămână şi ne ajută să le oferim studenţilor o viziune mai clară asupra pieţei muncii şi a abilităţilor pe care trebuie să le dezvolte. Ei îi ajută pe tineri pentru că vin cu experienţa pe care o au în companii şi pot să le deschidă şi oportunităţi pentru anumite joburi. În multe cazuri s-a întâmplat ca aceste cadre didactice să îi recomande pe cei mai buni studenţi în firmele unde activează.

Pentru ei este al doilea job, iar un dezavantaj este că nu putem să îi implicăm în actvităţi administrative sau în diverse proiecte pe care le derulăm şi am avea nevoie de experienţa lor”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Doctoratele industriale, momentan nelegiferate în România, ar putea fi o soluţie

În prezent putem spune că un cadru didactic titular are în grijă un număr dublu de studenţi, spre deosebire de începutul anilor 2000. Din acest motiv este nevoie de oameni din exterior care să completeze locurile libere de la catedră. La ora actuală nu se mai pot face creşteri ale cifrei de şcolarizare în domeniile căutate pe piaţa muncii.

„Am discutat cu reprezentanţii companiilor modelul de doctorat industrial, care funcţionează foarte bine în vestul Europei. În România nu este legiferat, însă se pot găsi soluţii astfel încât acest model să fie pus în practică şi să ajute sistemul universitar. Asta presupune ca un număr şi mai mare de specialişti din mediul privat să fie inclus în programele de doctorat şi să poată ţine cursuri în Politehnică. Noi avem nevoie de cadre didactice în IT, în special. De exemplu, pentru a putea creşte din nou cifra de şcolarizare în acest domeniu, ar fi nevoie şi de o creştere de 20% a corpului profesional. Pentru o creştere mult mai pronunţată a numărului de locuri pentru studenţi, adaptată nevoilor din piaţă, avem nevoie de o creştere cu 50% a numărului de cadre didactice. Şi la Mecanică problemele încep să se arate, dar se vor acutiza în următorii ani pentru că un sfert dintre titularii existenţi se vor pensiona”, susţine rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan.

Actualii studenţi îşi doresc să predea, însă în paralel cu un job în domeniul privat
Pentru a-i determina pe tineri să rămână în domeniul universitar, Universitatea Politehnica Timişoara a luat o serie de măsuri. Cel mai important stimulent este acordarea unor burse din fonduri proprii care pot ajunge până la 2.000 de lei pe lună pentru studenţii cu performanţe. Putem spune deja că mulţi dintre cei care au obţinut un astfel de beneficiu în anii trecuţi, au rămas pentru un program de doctorat şi au predat, în paralel la anumite specializări.

„Numărul celor care doresc să predea este în creştere datorită burselor şi unei bune colaborări cu ligile studenţeşti. Problema este că unii doresc să predea lucrând într-o companie, nu ca titulari în cadrul universităţii. Pornind de la această dorinţă, am discutat cu companiile să oferim burse sau granturi celor care rămân în universitate după doctorat. De asemene, ei pot avea acces la diverse activităţi de cercetare sau sunt sprijiniţi să realizeze lucrări ştiinţifice”, a încheiat Florin Drăgan.

Companiile până acum au arătat o mare deschidere în ceea ce priveşte colaborarea angajaţilor cu Universitatea. De altfel, ele au venit şi cu unele propuneri de parteneriate pe diverse proiecte de cercetare.