9 august 2022

Universitatea Politehnica Timişoara se pregăteşte pentru sesiunea de admitere din toamnă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu 4 septembrie 2021, Universitatea Politehnica Timişoara lansează sesiunea de admitere de toamnă pentru absolvenţii de liceu care doresc să-i devină studenţi, dar şi pentru absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la un program de master.

Sesiunea de toamnă va ţine 2 săptămâni, până în 16 septembrie, odată cu afişarea rezultatelor finale. Înscrierile se vor putea face atât fizic, la centrele de admitere din cadrul facultăţilor, cât şi online, pe platforma dedicată admiterii 2021 – EnrollUPT

Candidaţii pot depune unul sau mai multe dosare de înscriere, în funcţie de numărul facultăţilor din UPT la care doresc să aplice, iar în maxim 48 de ore de la transmiterea dosarului, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite şi, dacă dosarul este complet, vor comunica, prin e-mail, numărul de înregistrare al aplicaţiei, număr ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. În cazul în care dosarul este incomplet, se vor solicita clarificări.

Totodată, Universitatea Politehnica Timişoara încurajează tinerii spre continuarea studiilor universitare şi pune la dispoziţie locuri pentru candidaţii sportivi de performanţă, pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, pentru candidaţii de etnie rromă, pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială dar şi pentru românii de pretutindeni.

Pentru sesiunea de admitere toamnă, ciclul de licenţă, Universitatea Politehnica Timişoara pune la dispoziţia candidaţilor atât locuri la buget cât şi la taxă, disponibile la următoarele facultăţi.

– Facultatea de Automatică şi Calculatoare;
– Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului;
– Facultatea de Construcţii;
– Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale;
– Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică;
– Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi;
– Facultatea de Mecanică;
– Facultatea de Inginerie din Hunedoara;
– Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

Ce beneficii au tinerii care devin studenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara?

Studenţii UPT se bucură de numeroase avantaje şi oportunităţi, atât de carieră, cât şi de dezvoltare personală. Încă din primul an, organizaţiile studenţeşti îi ajută pe boboci să se adapteze vieţii de student prin diverse activităţi. Biblioteca UPT şi bazele sportive oferă cadrul perfect de învăţare, relaxare şi mişcare pentru studenţi, care se bucură de acces gratuit la toate facilităţile pe care acestea le oferă. Toţii studenţii de la Poli beneficiază de cazare în cămine renovate.

„În cadrul campusului universitar UPT am început lucrări ample de renovare şi reamenajare a spaţiilor de studiu şi a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri pentru studenţi, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenţii noştri. Practic, Universitatea Politehnica Timişoara este printre puţinele din România care asigură locuri de cazare tuturor studenţilor săi”, declară rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Mai mult, Universitatea oferă numeroase tipuri de burse, dar şi oportunităţi variate şi atractive de angajare şi de internship la unele dintre cele mai mari companii din Timişoara.
Unde sunt disponibile toate detaliile despre admiterea la Universitatea Politehnica Timişoara?

Informaţii complete despre admitere, locurile disponibile şi despre procesul de înscriere, precum şi tutorialul privind modul de completare a înscrierii online pe platformal Enroll UPT pot fi găsite pe site-ul Universităţii Politehnica Timişoara, în secţiunea dedicată admiterii (http://upt.ro/Informatii_admitere-licenta_1536_ro.html), pe platforma de înscriere (https://admitere.upt.ro/),pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa admitere@upt.ro.