Publicat: 24 Decembrie, 2016 - 13:48
Share

Anul 2016 se apropie de încheiere. A fost un an, ca ultimii de altfel, în care democrația, libertatea de exprimare, transparența și dialogul au fost în centrul preocupărilor instituționale. Anul 2016 a fost marcat și de nenumărate evenimente triste, care arată că luptă pentru pace și echilibru este mult mai complexă decât am fost dispuși să acceptăm.

Tot în 2016 învățământul românesc a fost marcat de multe schimbări, unele pozitive, altele discutabile și altele, așa cum am arătat în comunicatele emise de Universitatea Politehnică Timișoara în cursul anului, riscante pentru o dezvoltare sustenabilă.

Într-un ton optimist, dorim să menționăm că preocuparea și eforturile universității noastre pentru încurajarea performanței și excelenței au fost din nou răsplătite. Universitatea Politehnică Timișoara a fost onorată cu patru premii din partea Academiei Române, după cum urmează:

la secțiunea 'Științe tehnice', premiul 'Constantin Budeanu'  pentru cartea 'Dual rotor single stator permanent magnet motors for hybrid electrical vehicles', autori:

Lucian-Nicolae Tutelea și Sorin-Ioan Deaconu;

la secțiunea 'Științe agricole și silvice', premiul 'Gheorghe Ionescu-Sisești' pentru cartea 'Drenaje', vol.1 și 2, autor: Teodor Man;

la secțiunea 'Știința și tehnologia informației', premiul 'Grigore Moisil'pentru grup de trei lucrări: 'Contribuții la optimizarea sistemelor fuzzy', autori: Radu-Emil Precup, Radu-Codruț David, Emil M. Petriu, Ștefan Preitl, Mircea-Bogdan Rădac;

la sectiunea 'Stiinta și tehnologia informatiei', premiul 'Tudor Tănăsescu', pentru  grup de patru lucrări: 'Automatizare avansată', autor principal: Gheorghe-Daniel Andreescu.

Adresăm felicitări câștigătorilor și le dorim să continue seria impresionantelor realizări științifice. În acest sens, joi, 22 decembrie 2016, în cadrul întâlnirii festive de sfârșit de an a politehniștilor, prof. Dr. ing Viorel-Aurel Șerban, rectorul UPT, a înmânat două granturi suport în valoare de 1000 Euro pentru sprijinirea activității de cercetare a tinerilor cu rezultate deosebite: ș.l. ing. Mircea-Bogdan Rădac (31 ani, Departamentul de Automatică și Informatică Aplicată) și conf. Dr. ing. Robert Ianoș (35 ani, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului).

La finele anului, conducerea Universității Politehnica Timișoara urează comunității academice din Timișoara și românilor de pretutindeni Sărbători liniștite, lumină în suflet și înțelepciune. Fie ca anul 2017 să ne găsească mai încrezători, mai solidari, mai buni și mai plini de dragoste față de cei de lângă noi.

La mulți ani !