6 octombrie 2022

Universitatea Transilvania din Braşov, o măsură inedită de a atrage studenţi străini

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Toţi cetăţenii străini care aleg să devină studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov vor beneficia de o reducere cu 50% a taxei anuale de şcolarizare dacă au un părinte ce a absolvit deja o universitate publică românească.

Decizia este unică în România şi face parte din strategia de internaţionalizare a Universităţii Transilvania din Braşov. Obiectivul avut în vedere este creşterea numărului de studenţi internaţionali la Braşov, dar şi dezvoltarea schimburilor interculturale şi continuarea relaţiilor tradiţionale pe care România le-a avut şi le are cu diverse ţări din lume.

„Această decizie a fost luată de Consiliul de Administraţie al Universităţii Transilvania din Braşov în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii iordanieni ai Asociaţiei Absolvenţilor Universităţilor de Medicină din România pe parcursul celei de-a douăsprezecea Conferinţe Româno-Iordaniene în Medicină şi Farmacie şi al celui de-al zecelea Congres Internaţional al Absolvenţilor Universităţilor Româneşti de Medicină, care au avut loc la Braşov săptămâna trecută. Există numeroase ţări în care sunt mii de absolvenţi ai universităţilor româneşti, unii dintre ei cu cariere strălucite sau ocupând funcţii importante în sectoarele lor de activitate ori în administraţia ţărilor respective. Cred că un asemenea efort din partea universităţii noastre este pe deplin justificat de beneficiile enorme privind colaborarea României cu aceste ţări, pentru promovarea intereselor ţării, dar şi a culturii şi limbii române. Mulţi dintre aceşti absolvenţi iubesc România, apreciază şcoala românească şi doresc ca şi copiii lor să studieze la noi în ţară” a declarat prof. dr. ing, Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov.

Reducerea se va aplica începând cu anul universitar 2022-2023, atât pentru studenţii care se vor înscrie la programele de studii de licenţă, cât şi pentru cei care vor alege masteratul la Universitatea Transilvania din Braşov. Reducerea oferită de universitate se aplică şi pentru cursurile programului pregătitor pentru învăţarea limbii române.

Taxele de şcolarizare pe care le plătesc studenţii internaţionali din ţările non-UE la Universitatea Transilvania din Braşov sunt cuprinse între 2.000 şi 7.000 de euro pe an, în funcţie de facultatea aleasă.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov studiază tineri din 76 de ţări din întreaga lume. Cei mai mulţi au ales Facultatea de Ştiinţe economice şi administrarea afacerilor şi Facultatea de Medicină, urmate de facultăţile cu profil ingineresc.

Biroul de comunicare
Universitatea Transilvania din Braşov

Sursa foto Universitatea Transilvania din Braşov