Publicat: 26 Martie, 2016 - 11:31
Update 15.30: Valeriu Steriu, noul președinte al UNPR

Steriu a avut drept contracandidati alti 2 parlamentari. Steriu a fost recomandat de fostul lider Gabriel Oprea să-i asigure succesiunea.

Liderii UNPR se vor reuni sâmbătă în cadrul Conferinţei Naţionale a partidului pentru a-şi alege noul lider, după ce ultimii doi preşedinţi ai partidului, Gabriel Oprea şi interimarul Neculai Onţanu au fost scoşi din joc din cauza dosarelor la DNA. Pentru funcţia de lider al UNPR şi-au depus candidaturile deputatul Valeriu Steriu, senatorul Ioan Iovescu şi senatorul Iulian Cristache

''Pentru viitorul preşedinte al partidului, opţiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele şi un lider cu potenţial deosebit'', spunea Gabriel Oprea, în scrisoarea prin care şi-a anunţat demisia din fruntea UNPR.

La Conferinţa Naţională vor participa aproximativ 500 de delegaţi, care, pe lângă alegerea noului lider al UNPR, vor analiza şi traseul politic al partidului în campania electorală pentru alegerile locale.

Dacă UNPR va accepta condiţia impusă de PSD, progresiştii ar urma susţină candidaţii PSD la sectoarele 1, 2, 3 şi 6, dar şi la primăria Capitalei, la schimb primind locuri pe listele de consilideri ale PSD.

Pe de altă parte, UNPR se confruntă cu probleme şi la nivel parlamentar. După demisia lui Gabriel Oprea opt deputaţi şi un senator au ales să părăsească partidul, dar cei din UNPR se aşteaptă să mai urmeze plecări din partid, într-o acţiune de ''salubrizare'', cum o cataloga Neculai Onţanu.