21 octombrie 2021

Unsprezece afgani au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Vărşand au depistat unsprezece cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

* În data de 12.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier, accesorii mobilier şi materiale textile pe ruta Bulgaria – Belarus. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, solicitanţi de azil în România.

* Azi dimineaţă de 13.07.2021, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice şi detergent pentru o societate comercială din Elveţia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.