20 octombrie 2021

Unsprezece cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Nădlac II şi Borş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele 24 de ore, unsprezece cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria,ascunşi într-un automarfar, respectiv pe jos, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac II şi Borş.

* În data de 22.04.2021, în jurul orei 15.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii cu perne din Turcia în Germania.

În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în România.

* Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, şase persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Liban şi Afganistan cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE