28 mai 2022

Unsprezece mii de afectați și victime din gafe și abuzuri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ce legătură au moțiunile de cenzură cu pandemia? Au pentru că și moțiunile de cenzură (două) și numărul mare de contaminați sunt consecința jocurilor politice. Numărul contaminaților și al internaților la ATI întoarce țara pe dos. Politicienii trag tare și băgă oamenii în sperieți. Nu le pasă și nu se tem. Oare compatrioții noștri își dau seama că „răbufnirea” pandemiei este rezultatul strădaniilor politicianiste? Nu întîmplător, pînă la congresul PNL, numărul infectaților se învîrtea undeva pe la cîteva sute.

În prima zi după congresul bandelor de afaceriști a sărit la 2.300 în București iar a treia zi, la nivel național, a atins 11.000. Nu prea mai există nici locuri la reanimare. Profesorul Dorel Săndesc lansează chiar ideea deschiderii procedurii de transfer în străinătate. Dacă într-o noapte sunt 10-20 de bolnavi în stare gravă și nu mai există locuri la ATI să putem recurge la transferului de pacienți în străinătate. Evident, în țările europene, contaminarea nu-i atît de violentă. Sunt locuri în spitale, sunt locuri la ATI. Doar în România este o uriașă problemă.

Și asta din cauza faptului că în vară președintele și guvernul s-au grăbit să decreteze o relaxare generală, să facă populației un cadou de vacanță. Ei au lăsat lucrurile să se rostogolească pînă în toamnă, cînd deja era prea tîrziu. De ce? Pentru că le trebuia neapărat festivalul Untold, sursă enormă de bani pentru grupul de la Cluj. Și pentru care Emil Boc a negociat inclusiv susținerea pentru Florin Vasilică Cîțu. Au modificat reguli și chiar legi pentru ca guvernul Cîțu să poată emite hotărîri și norme și să jongleze cu ele pentru ca Untold și Congresul PNL să nu se împiedice de Covid 19. Liberalii aveau nevoie de libertate în mașinațiile lor electorale. S-a putut cu 35.000 sau cu 70.000 la festivalurile de la Cluj? Nu știm cîți au fost la cel de la București.

S-a putut cu 5.000 la Congresul PNL în vreme ce pentru botezuri, nunți, proteste sau alte evenimente, nu. Asta ne arată cît de iresponsabili și de cinici au fost guvernanții, cu guvern și cu președinte cu tot. Au dres prevederile legale pînă și-au rezolvat interesele politice și acum se fac că plouă. Organizatorii lui Boc la Cluj și ai lui Cîțu și Orban la București au asigurat că vor respecta prevederile legale, zice umbrela lui Bode. Ce să spun! A intrat poliția la Pavilionul Exozițiilor peste SPP și președinte să vadă cîți nu respectă legea? Au tras sforile să poată organiza evenimentul PNL și pe urmă, praf și pulbere.

Ies la iveală neglijențele, improvizațiile, cîrpelile sau aranjamentele de numărare și testare.
Oricum am încerca să le ignorăm, explozia de contaminări care poate duce populația României într-o situație tragică are o cauză politică. Arată și incompetența și comportamentul de tip mafiot al clanului de putere, subordonat numai intereselor de grup.

Ați observat apariția neașteptată a coanei Joițica cu o declarație în favoarea lui Florin Cîțu și a lui Emil Boc? Elenei Udrea îi arde lumînarea pe la fese. Cei 8 ani de pușcărie primiți după decizia de la fond o îngrozesc. Ea face parte din grupul care se zbate pentru un Emil Boc-președinte. Clanul din PDL care îl visează pe Emil Boc președinte la sfîrșitul mandatului lui Iohannis avea nevoie de Untold. Pușculița PDL a aripii Boc este nimeni altul decît Adriean Videanu, jongleur, sforar de facturi și contracte. Boc, Videanu și Lucian Bode alcătuiesc grupul care vrea Ministerul Transporturilor. Elena Udrea a pus mîna pe o aprobare pentru a construi un cartier la marginea Clujului și mizează pe o grațiere salvatoare. E la un pas de o mare condamnare cu executare și singura ei scăpare ar fi un Emil Boc președinte. Asta a și scos-o la interval cu declarația ei de disperată.

De ce două, chiar trei grupuri (cu putere de bandă organizată în stil aproape mafiot) luptă orbește pentru Ministerul Transporturilor? De ce se învîrtea Adriean Videanu pe la ușa lui Lucian Bode cît a fost la Transporturi? Pentru că urmează atribuirea a două loturi din autostrada Sibiu-Pitești în valoare de două miliarde de euro. Pentru ele a fost debarcat Cătălin Drulă de la Transporturi și tot pentru asta au debarcat-o și pe șefa CNAIR, Mariana Ioniță. A fost pus Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu și pentru sprijinul acordat de Antena 3, Dan Voiculescu a primit un post pentru Bogdan Pascu. Și tot pentru bugete, dar de la Fonduri europene, a fost debarcat Cristian Ghinea și USR-ul de la guvernare. În ciuda nenumăratelor invitații la negociere a forțelor „de dreapta”, nu se vor mai întoarce niciodată. Nu pentru că nu-și doresc, ci pentru că tot scandalul a fost generat de preluarea ministerelor cu bani (Transporturi și Fonduri europene) cu acordul lui Klaus Iohannis. Poate chiar la cererea lui.

Și răbufnirea pandemiei și PNRR-ul și moțiunile de cenzură sunt consecințe ale disperatei lupte politice. Nu pentru un proiect politic, pentru un program de dezvoltare. Este vorba numai de bani. Din buget, din PNRR, din asfaltări, din gunoaie și ambalaje, din energie și taxe.

În aceste zile, cu toată liota scăpată de sub controlul președintelui (devenit și el parte în bătălia pentru cașcaval) toată politica românească este preocupată numai de făcut bani. Restul nu mai contează.