Publicat: 17 Februarie, 2014 - 13:00
Share

UPS® (NYSE: UPS) anunță finalizarea procesului de achiziție a Polar Speed, compania britanică de logistică în domeniul produselor farmaceutice sensibile la temperatură. Prin această achiziție UPS își consolidează rețeaua de distribuție a produselor medicale la nivel european, oferind companiilor din domeniul sănătății acces la o soluție logistică unificată.

Decizia de preluare a Polar Speed face parte din strategia UPS de a oferi clienților săi noi soluții cu valoare adăugată pe o piață aflată în continuă creștere. Polar Speed este un furnizor recunoscut în Europa pentru serviciile de depozitare şi distribuţie a produselor medicale dependente de temperatură către spitale, farmacii, distribuitori en-gross, clinici, dar și către pacienți. De asemenea, compania oferă servicii de livrare de produse farmaceutice direct către consumatori, colaborând cu cei mai cunoscuți producători de medicamente la nivel mondial.

“Prin achiziția Polar Speed UPS va răspunde mai bine nevoilor clienților din domeniul farmaceutic care doresc să acceseze piața din Marea Britanie oferindu-le soluții logistice flexibile și eficiente,” a declarat Cindy Miller, Presedinte, UPS Europa. ”Portofoliul extins de servicii rezultat în urma achiziției Polar Speed le va asigura clienților noștri din domeniul farmaceutic accesul la cele mai bune soluții de transport al produselor medicale dependente de temperatură și ne va permite să facem față cererii în creștere pe piața de profil.”
“Suntem extrem de încântați să ne alăturăm UPS. Având o gamă extinsă de soluții vom continua să oferim clienților noștri servicii de înaltă calitate și, în același timp să le dăm angajaților noștri oportunitatea de a beneficia de extinderea UPS pe piața medicală”.

Polar Speed dispune de o flotă de 118 vehicule frigorifice pentru transportul produselor ce necesită depozitare la temperaturi între 2-8°C și 15-25°C, în concordanță cu cerințele Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Farmaceutice (MHRA) din Marea Britanie. Vehiculele beneficiază de dotări moderne, inclusiv dispozitive de înregistrare a temperaturii și alarme pentru a semnala orice depășire a limitelor termice.

Totodată, vehiculele sunt dotate cu sistemul de navigație PolarTrack, ce permite clienților să localizeze transportul și să verifice condițiile în care sunt transportate produsele, prin intermediul unui portal online ușor de accesat.

Prin această achiziție UPS va dispune de trei noi unități de depozitare cu sistem avansat de management al stocurilor, servicii complete de controlul calității și o forță de muncă specializată în domeniul logisticii medicale. UPS deține 45 de centre de distribuție a produselor farmaceutice în zona Benelux, Europa Centrală, de Sud și de Est, Peninsula Iberică și Regatul Unit. Soluțiile UPS reduc presiunile de cost pentru companiile din domeniul îngrijirii sanătății, prin intermediul consolidării regionale și distribuției, oferind în același timp o mai mare transparență asupra lanțului de aprovizionare.

“Polar Speed se potrivește perfect din punct de vedere strategic și operațional cu viziunea UPS, oferind soluții de control al calității și conformității și soluții tehnologice și de monitorizare ideale pentru a proteja produsele medicale dependente de temperatură în timpul depozitării și transportului,” afirmă Miller.

Polar Speed oferă de asemenea servicii de transport paletizat și livrare de pachete de mici dimeniuni, depozitare și distribuție, servicii de livrare a produselor farmaceutice eliberate pe rețetă, dar și livrare la domiciliu pentru anumiți pacienți.

Merrill Lynch International (Bank of America Merrill Lynch), subsidiară a Bank of America Corporation, a fost unicul intermediar al achiziției Polar Speed de către UPS. Termenii aferenți tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Anterior, UPS a achiziționat CEMELOG, compania de logistică în domeniul farmaceutic originară din Ungaria. Totodată, compania a inaugurat un nou spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice în Hangzhou, China și a extins rețeaua de șase spații de depozitare din America de Nord în 2013.

UPS oferă valoare adăugată companiilor din domeniul medical, prin intermediul unui portofoliu extins de soluții de transport al mărfurilor, coletelor, precum și servicii de depozitare și distribuție. Compania furnizează servicii de manipulare a produselor farmaceutice sensibile la temperatură, asigurând reglementările specifice fiecărei regiuni geografice, soluții de monitorizare și securitate, sortare de produse pentru transport, etichetare, management al comenzilor și soluții de colectare a plăților. Toate aceste servicii sunt disponibile prin intermediul unei platforme globale de management al comenzilor. UPS facilitează clienților îndeplinirea unor condiții stricte și complexe în domeniul sănătății, oferind flexibilitate într-un segment aflat în continuă schimbare.