Publicat: 30 Mai, 2017 - 11:09

UPS (NYSE: UPS) și SF Holding (SZSE: 002352), compania-mamă a SF Express, fac publică intenția de a înființa un joint venture și de a colabora pentru dezvoltarea și furnizarea de servicii internaționale de livrare, inițial din China către SUA, cu planuri de expansiune pentru alte destinații. Prin acest parteneriat, părțile vor utiliza rețelele complementare ale fiecărei companii, portofoliul de servicii, tehnologiile și expertiza logistică. Parteneriatul este supus aprobării de reglementare.

UPS este cea mai mare companie de livrare rapidă din lume și lider global în lanțul de aprovizionare. SF este un lider de piață în China în livrarea rapidă, cu acoperire extinsă a rețelei în China, cu capabilități de servicii complete și cu cea mai mare recunoaștere a mărcii pe piața chineză de livrare a coletelor.

”Compania UPS este încântată să formeze un joint-venture cu compania SF. Acest parteneriat va oferi acces la o categorie de produse care oferă avantaje importante clienților noștri de pe piața chineză care fac sau au în vedere activități de schimburi comerciale pe plan global", a declarat Ross McCullough, președintele UPS Asia Pacific. "Eforturile noastre comune vor duce la crearea de noi produse și servicii logistice care vor simplifica și accelera comerțul transfrontalier pentru clienții B2B și B2C.”

Noile servicii oferite ca urmare a parteneriatului între cele două companii pun împreună punctele forte ale fiecăreia: cea mai extinsă rețea chineză a companiei SF, care cuprinde peste 13.000 de puncte de prezență pe cea mai mare și cu cea mai rapidă creștere pe piața de livrare a coletelor din lume, și rețeaua integrată UPS, lider mondial, cu acoperire în peste 220 de țări.

Împreună rețelele de transport maritim vor oferi clienților o acoperire mult mai mare, opțiuni suplimentare de rutare, o capacitate sporită și mai multe opțiuni pentru timpi de tranzit și servicii. Joint venture-ul se va concentra inițial pe susținerea acestor oferte de servicii comune extrem de competitive pe culoarul China-SUA, cu o extindere planificată pe piețele din restul lumii.

"China este lider în lume în ceea ce privește dimensiunea pieței de e-commerce, creștere, penetrare și utilizare a serviciilor mobile în afaceri . Bazat pe o piață axată pe internet cu o creștere accentuată, este imperativ ca SF și UPS să colaboreze pentru a revoluționa sectorul logistic. Împreună, ne propunem să aducem avantaje competitive clienților noștri din China, pentru a reuși la nivel mondial", a declarat Alan Wong, vicepreședinte al grupului SF.

Joint venture-ul sprijină crearea de sinergii competitive pentru UPS și SF prin combinarea dimensiunilor rețelelor complementare ale celor două companii. Ambele business-uri își vor folosi propriile active pentru a spori eficiența operațională, atât prin oferirea de servicii coerente de afaceri, cât și prin oferirea constantă a serviciilor de customer care pentru toți jucătorii care comercializează în afara Chinei.