5 februarie 2023

Urmăriri şi blocări în trafic pentru prinderea unor şoferi băuţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 22.01.2023, ora 18.50, poliţiştii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza com. Raşca, judeţul Suceava, au depistat în trafic o autoutilitară.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice şi luminoase de oprire, moment în care conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă şi a încercat să fugă de la faţa locului.

Poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia, l-au ajuns şi l-au imobilizat, constatând faptul că acesta este un bărbat de 27 ani, domiciliat în com. Raşca, sat Slătioara.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule şi fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, la ora 19:16 s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/ l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Mun. Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1, din C.P. şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din C.P., cu aplicarea art. 38 al.1 din C.P., ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii din cadrul PP Raşca.

La data de 23.01.2023 ora 00.55, patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acţiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, autoturismului care circulă din sens opus pe DC sat Buda comuna Risca jud Suceava. Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliţie a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenţilor de poliţie. S-a continuat urmărirea, iar după aproximativ 4 km autoturismul a fost blocat, iar din cercetări s-a stabilit că la volan se afla un bărbat din sat / com Bogdăneşti jud Suceava.

Întrucât acesta emena halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.80 MG/ L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal ce v-a fi soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni de către lucrătorii Compartimentului Rutier Fălticeni. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava

Sursa foto Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava