Publicat: 6 August, 2014 - 17:24
Share

Poliţiştii din Galaţi au depistat un bărbat, pe numele căruia autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere la grup organizat şi jaf armat în formă organizată.

La data de 5 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Galaţi au depistat un bărbat, de 46 de ani, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile din Belgia au emis un mandat european de arestare, cel în cauză fiind condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere la grup organizat şi jaf armat în formă organizată.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R..

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Galaţi, în vederea predării către autorităţile belgiene.

Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Galaţi.